• Головна
  • Новини
  • Львів’янин проголосував двічі: відкрито кримінальну справу

22.04.2019, 10:38

Львів’янин проголосував двічі: відкрито кримінальну справу

На Львівщині за порушення виборчого законодавства правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Так, близько 15.00 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на одній з виборчих дільниць, розташованих у Франківському районі Львова, один з виборців проголосував повторно (вдруге). На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили особу правопорушника – ним виявився 46-річний львів’янин. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

Також громадяни повідомляли про спроби проголосувати без паспорта громадянина України чи пред’явивши закордонний паспорт та пов’язані з цим сварки з членами виборчих комісій, відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів, спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та інші.

Загалом 21 квітня до поліції Львівщини  надійшло 47 повідомлень пр

о можливі порушення виборчого законодавства. Відомості про усі повідомлення внесені до Журналу єдиного обліку, проводяться перевірки. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: