• Головна
  • Новини
  • Львів’ян запрошують на 54-й концертний сезон у Львівському органному залі

03.09.2021, 15:59

Львів’ян запрошують на 54-й концертний сезон у Львівському органному залі

Львівський органний зал розпочинає новий концертний сезон морем органної музики. У вересні на гостей Органного залу чекають вже улюблені та нові органні програми від солісток, відкриття яскравої виставки, святкування річниці з дня народження Ліста, а також перший з трьох концертів у рамках надважливого мистецько-історичного проєкту «Заборонена музика».

Про це йдеться на сайті Львівської міськради.

Музика бароко для поціновувачів химерної епохи у виконанні Олени Мацелюх прозвучить 3 вересня о 19:00, а також 12 вересня о 14:00 та о 19:00 у виконанні Надії Величко.

Французька органна музика від Світлани Позднишевої – 4 вересня о 19:00, а Музика чарівного Сходу – 5 вересня о 14:00 та о 19:00.

Вівальді. Пори року від Надії Величко та Адріана Боднара – 10 та 25 вересня о 19:00.

Романтична органна музика для особливих моментів у виконанні Олени Мацелюх – 11 вересня о 14:00, 15 та 22 вересня о 19:00.

Код Баха у музиці попередників та послідовників відкриє для вас Світлана Позднишева – 17 вересня о 19:00.

Музика Баха, сповнена вишуканості та піднесення, у виконанні Олени Мацелюх – 26 вересня о 14:00 та 30 вересня о 19:00.

Три унікальні програми у виконанні Надії Величко – «Сутінки Богів» (19 вересня о 19:00), «Музика Скандинавії» (23 вересня о 19:00) та Арво Пярт. Музика Ангелів (24 вересня о 19:00).

Галерея органного залу відкриває нову виставку львівського художника Руслана Лучка. В основі творчості митець посилається на ідеї детермінізму та свободи людини. Виставка являється дослідженням особистого руху та розвитку живопису автора на основі старих та нових робіт. Зіставлення фактур, кольорів та різних абстрактних структур, які водночас є площинними та об’ємними елементами – таке варто побачити на власні очі!

Унікальний фортепіанний цикл видатного угорського композитора знову зазвучить у Львівському органному залі. 18 вересня о 19:00 у виконанні неперевершеного піаніста Андрія Макаревича прозвучать «Трансцендентні етюди» Ференца Ліста, як присвята 210-й річниці з дня народження композитора. Щоб зіграти всі 12 етюдів поспіль, необхідна неабияка витримка, майстерність та навіть фізична сила.

Найяскравішою подією місяця стане концерт «Заборонена музика», який є частиною однойменного проєкту, що висвітлює тему ролі митця в часи гноблення та насильства. Це спільний проєкт трьох країн – України, Німеччини та Швеції, реалізований за підтримки Українського культурного фонду. Перший концерт циклу, який відбудеться 26 вересня о 19:00 представить творчість композиторів, діяльність яких була заборонена через небажання митців служити ідеологічним цілям. У виконанні Ukrainian Festival Orchestra під керівництвом Даніеля Ганссона прозвучить музика Барвінського, Флиса, Ратгауза та Гіндеміта.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: