• Головна
  • Новини
  • "Львівводоканал" засекретив інформацію про втрати води у трубах?

14.02.2020, 16:33

"Львівводоканал" засекретив інформацію про втрати води у трубах?

Львів'яни ще досі не мають повної інформації щодо фактичних втрат води в трубах, фінансової ефективності менеджменту "Львівводоканалу", кошторисів виконаних робіт та реального стану всіх водопровідних мереж міста.

Про це на своїй сторінці у ФБ пише громадський активіст Богдан Рабешко. 

Богдан Рабешко: "Отримав листа від Львівводоканалу після громадського обговорення підняття тарифів на водопостачання і водовідведення, яке відбулось з грубими порушеннями законодавства та не було гласним та відкритим.

Нагадаю, що наша громадська організація ще 22 січня 2020 р. скерувала на електронну адресу Львівводоканалу листа (громадське обговорення відбулось 24 січня), в якому чітко вказала про заявку на участь в обговоренні, а також надала пропозиції і зауваження щодо обговоренння, вимагаючи надати всі необхідні офіційні документи та розрахунки в абсолютних та відносних цифрах обгрунтування підвищення тарифів САМЕ під час обговорення згідно з Постановою НКРЕКП №866.

Натомість під час обговорення крім слайдів та графіків нам не надали жодних офіційних документів, які б підтверджували обгрунтоване підвищення тарифів.

Львів'яни ще досі не мають повної інформації щодо фактичних втрат води в трубах, фінансової ефективності менеджменту підприємства, кошторисів виконаних робіт та реального стану всіх водопровідних мереж міста.

Наприклад, у відповіді:

- підняття тарифу (абсолютні і відносні цифри відсутні) обгрунтовується тим, що збільшується обсяг стоків у зв'язку з розширенням забудови міста (???) - нові абоненти не оплачують послугу?
- натомість тариф на водопостачання збільшується через зменшення кількості абонентів (???)
- збільшуються витрати на повернення валютного кредиту по курсу 27 гривень за долар (???)
- збільшуються витрати на фонд заробітної плати, проте не відомо, кому саме збільшать оклад - простому робітнику чи адміністративним керівникам?
- збільшуються тарифи у зв'язку з ростом цін на електроенергію - проте нам невідомо, які саме енергоефективні заходи вже реалізовані на підприємстві і чи взагалі хтось там думає про економію?

Протягом п'яти років тарифи на воду у Львові зросли в п'ять разів. Скажіть будь ласка, а що від цього змінилося? Ви думаєте вода якіснішою стала? Ні, не стала. Мережі оновилися? Каналізація? Ні, не оновилися. Запитання: а куди ідуть ті гроші?".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: