• Головна
  • Новини
  • Львівський хакер за допомогою «вірусу» керував закордонними інтернет-серверами

20.08.2020, 09:45

Львівський хакер за допомогою «вірусу» керував закордонними інтернет-серверами

Мешканцю Львівщини оголосили підозру у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. За допомогою «вірусу» фігурант отримував право керування закордонними інтернет-серверами. За такі дії зловмиснику загрожує до п’яти років ув’язнення, - про це повідомив департамент кіберполіції Національної поліції України.

Зокрема, співробітники кіберполіції у Львівській області, спільно зі слідчими поліції регіону та батальйоном поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили 33-річного місцевого мешканця у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення.

«Кіберполіція встановила місце знаходження сервера, з якого здійснювалося розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Захоплення здійснювалося шляхом підбору паролів та давало можливість зловмиснику отримати конфіденційну інформацію, що зберігалася на серверах», — йдеться у повідомленні.  

Правоохоронці провели ряд обшуків та вилучили комп’ютерну техніку і мережеве обладнання. За результатами комп’ютерно-технічної експертизи на  вилученій техніці виявлено шкідливе програмне забезпечення.

Фігуранту оголосили підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику — позбавлення волі терміном до п’яти років. Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу.

Наразі кіберполіція встановлює можливих спільників фігуранта. Слідчі дії тривають. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: