• Головна
  • Новини
  • Львівський суд може достроково звільнити ґвалтівника та убивцю немовляти

28.01.2020, 13:55

Львівський суд може достроково звільнити ґвалтівника та убивцю немовляти

Після 7 років у СІЗО за зґвалтування та убивство дитини на Львівщині суд може випустити мешканця Донеччини на волю.

Згідно з матеріалами справи, мешканець Донеччини, Амельянов Олександр Юрійович зґвалтував та убив півторарічну дитину своєї співмешканки, пише "Діло".

Інцидент стався ще у 2013 році у селі Галичани Городоцького району Львівської області. Обвинувачений неприродним шляхом зґвалтував доньку своєї співмешканки, якій було 19 місяців, та з народження хворіла на ДЦП. Внаслідок таких дій дитина померла від внутрішнього крововиливу.

Обвинуваченого засудили до покарання у вигляді позбавлення волі загальним терміном 14 років і шість місяців, за статтями:

– ч. 3 ст.153 КК України, як задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства, з використанням безпорадного стану потерпілої особи, вчинене щодо малолітньої особи, яке спричинило особливо тяжкі наслідки;

– п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 КК України, як умисне протиправне заподіяння смерті малолітньої дитини, поєднане з насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом.

Іще пів року в’язниці ґвалтівнику-убивці додали судді за невідбуте попереднє покарання: у грудні 2003 року Шахтарський міський суд Донецької області ув’язнив його на 7,5 років за грабіж. Майже одразу після виходу на волю, у червні 2010 року, громадян Амельянов здійснив крадіжку у Жовківському районі Львівщини. Рішенням суду його було позбавлено волі на 4 роки.

Та попри рішення Сихівського районного суду Львова, до буцигарні Амельянов так і не потрапив, а досі перебуває в СІЗО, бо триває розгляд апеляційної скарги. Враховуючи, що підсудний перебуває у слідчому ізоляторі з грудня 2013-го року, він цілковито може вийти на волю за рішенням суду, оскільки під слідством (безпосередньо у СІЗО) провів 7 років. До нього застосовується «закон Савченко», тому його термін перебування за гратами вже рахується як 12 років.

Єдиний механізм залишити педофіла-ґвалтівника-убивцю у тюрмі – присудити йому пожиттєве ув’язнення. У прокуратурі Львівської області ми дізнались, що свого часу обвинувачення просило у суду для Амельянова пожиттєве ув’язнення, але на такий вирок судді не наважились. Інша причина, чому так довго (7 років) немає кінцевого рішення у цій історії – матеріали справи було викрадено у під час «ночі гніву».

Наступне слухання цієї справи у Львівському апеляційному суді відбудеться 26 лютого о 12-й год. Саме від колегії суддів Партика І. В., Гуцал І. П. та Березюк О. Г. залежить, коли педофіл-ґвалтівник-убивця Амельянов вийде на волю, і чи вийде взагалі.

Підготував Євген Міклушка, ІП «Діло»

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: