• Головна
  • Новини
  • Львівський обласний ТЦК оприлюднив свою версію інциденту із затриманням волонтера

18.03.2024, 14:21

Львівський обласний ТЦК оприлюднив свою версію інциденту із затриманням волонтера

Львівський обласний ТЦК та СП виступив із заявою стосовно інциденту з «незаконним затриманням громадянина представниками Шевченківського РТЦК та СП у місті Львові».

У коментарі ТЦК, зокрема, сказано:  

«Відповідно до Наказу начальника Львівської обласної військової адміністрації №1 від 17 листопада 2023 року «Про перевірку документів» цивільна особа не виконала законних вимог військовослужбовців та не пред'явила військово-облікових документів представникам ТЦК та СП. Даний громадянин почав втікати від військовослужбовців, під час втечі впав. З представниками ТЦК зухвало себе поводив, ненормативною лайкою ображав військових, провокував на конфлікт.

Як з'ясувалося пізніше, даний громадянин не уточнював свої військово-облікові дані. Під час зміни місця проживання у 7 денний термін не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. Водночас відмовився від проходження ВЛК та погрожував військовослужбовцям».  

У ТЦК кажуть, що усі військовослужбовці, які «здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров'я». 

«Ми поважаємо та дякуємо кожному українцю, які підтримують ЗСУ та наближають нашу спільну перемогу. Водночас, це не дає права принижувати честь та гідність бійців, що втратили своє здоров'я на захисті України.

Усі громадяни, які є військовозобов’язаними мають оновити свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надати відповідні документи до свого ТЦК та СП», – наголошують у обласному ТЦК. 

За даним фактом проводиться перевірка та будуть прийняті усі необхідні заходи. Також за результатом буде проінформована громадськість, запевнили у Львівському ОТЦК та СП. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: