• Головна
  • Новини
  • Львівські поліцейські затримали добре оснащену і треновану групу крадіїв - «бомбили» офіси і банкомати

18.11.2020, 16:04

Львівські поліцейські затримали добре оснащену і треновану групу крадіїв - «бомбили» офіси і банкомати

На рахунку затриманих щонайменше 8 крадіжок з офісів та банкоматів, внаслідок яких зловмисники викрали майже 3,5 мільйони гривень. Сьогодні вранці поліцейські затримали організатора та трьох учасників групи. Під час затримання двоє з фігурантів намагалися втекти.

Про це повідомив департамент стратегічних розслідувань.

Упродовж двох місяців на території Львівської області було скоєно кілька крадіжок з офісних приміщень. Проаналізувавши зібрану інформацію з місць злочинів та виявивши характерний «почерк», оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції дійшли висновку про вчинення крадіжок однією групою осіб.

Згодом поліцейські встановили і всіх учасників злочинного угруповання. До його складу входило четверо мешканців області віком від 29-ти до 51-го років.

«Спеціалізувалися»  злодії виключно на крадіжках з офісів, магазинів та банкоматів. Крім того, поліцейські з’ясували, що при підготовці до «операції» та під час вчинення злочину учасники використовували різні автомобілі.

Зокрема, після «нальоту» авто продавались чи розбирались на запчастини. «Працювали» виключно вночі і використовували новітню та спеціальну техніку – пристрої для приглушення та пошуку радіосигналу. Ретельна підготовка дозволяла зловмисникам витрачати на «справу» до 20 хвилин.

На підставі зібраних доказів слідчі за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури заочно повідомили організатору та трьом учасникам угруповання про підозри ч. ч. 3, 4, 5 ст. 185 (вчинення злочину у складі організованої групи) КК України та оголосили їх у розшук.

Вранці 18 листопада правоохоронці за участі спецпідрозділу КОРД та роти полку особливого призначення затримали всіх учасників угруповання. Двоє з них намагалися втекти від правоохоронців.

За результатами проведення 20 санкціонованих обшуків вилучено спецтехніку та інші знаряддя для вчинення злочину, ювелірні вироби, номерні знаки іноземної реєстрації, автомобілі підозрюваних та інші речі, що підтверджують їх причетність до злочинної діяльності.

Наразі встановлена причетність затриманих щонайменше до скоєння 8 крадіжок на території Львівської, Тернопільської та Волинської областей, внаслідок яких викрадено майже 3,5 мільйони гривень.

Організатор та троє учасників угруповання доставлені до Галицького районного суду м. Львова для обрання їм запобіжного заходу.

За скоєне підозрюваним може загрожувати до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 © Головне управління Національної поліції у Львівській області: https://lv.npu.gov.ua/news/diyalnist/lvivski-policzejski-zatrimali-zlochinne-ugrupovannya-kradijiv-yaki-praczyuvali-na-teritoriji-vsijeji-ukrajini/
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: