• Головна
  • Новини
  • Львівські обласні паталогоанатоми переплатять за захисний одяг місцевій підприємиці

23.11.2020, 15:52

Львівські обласні паталогоанатоми переплатять за захисний одяг місцевій підприємиці

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівське обласне патологоанатомічне бюро» 19 листопада уклав угоду на закупівлю захисного одягу на суму 181 тис. грн з приватною підприємицею Лідією Зубицькою.

Згідно з угодою, яка оприлюднена на сайті електронних закупівель Prozorro, придбали шість найменувань товарів індивідуального захисту: медичні та прогумовані фартухи, захисні костюми, медичні маски, а також бахіли та респіратори.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

При цьому респіратори та бахіли придбали зі значною переплатою. За договором замовили 400 респіраторів моделі БУК 3К із рівнем захисту FFP3 та клапаном для дихання на суму 22 тис. грн, тобто по 55 грн за штуку. Натомість компанія НВП «Бук», яка є виробником таких респіраторів ще 9 листопада повідомляла, що продає такі респіратори по 30 грн за одиницю у випадку замовлення до 3 тис. одиниць, що майже вдвічі дешевше.

А ТОВ «НВП Бук» постачає такі товари навіть дешевше, до прикладу, центр первинної медико-санітарної допомоги Житомирської міськради замовив такі ж респіратори по 28 грн, а Вищий антикорупційний суд — по 25,5 грн відповідно.

Бюро також придбало одноразові високі бахіли по 52 грн за пару. Замовили 500 пар на 26 тис. грн. Проте інші державні замовники купують цей товар за суттєво нижчими цінами. Наприклад, Могилів-Подільська окружна лікарня купила їх за 25 грн/пару, Роздільнянська районна лікарня (Одеська область) – по 19,2 грн/пара, а Волинська обласна клінічна лікарня по 10,9 грн. На ринку такий товар також продають значно дешевше. Один із інтернет-магазинів підтвердив можливість продати високі одноразові бахіли по 12 грн за пару, що більш ніж в 4 рази дешевше.

У «Львівському обласному патологоанатомічному бюро» не змогли точно сказати, які захисні костюми придбали – одноразові чи багаторазові, мовляв, ще не отримали. Ми звернулись за коментарем до постачальника Лідії Зубицької, яка пояснила, що це одноразові костюми, однак відмовилась назвати складові елементи костюма, його матеріал та виробника. Також підприємиця не змогла пояснити такої різниці у вартості бахіл та респіраторів і відмовилась коментувати ціни:

«Чого я маю вам це розказувати. Це наше внутрішнє», — відповіла Лідія Зубицька.

Але договірна ціна у 395 грн за одноразовий захисний костюм є суттєво вищою, ніж купують в інших українських медзакладах. Одноразові костюми бувають різної комплектації. У договорі вказано, що це костюми-комбінезони, такі наприклад у Полтавській області трапляються закупівлі по 266 грн, а у Донецькій — по 125 грн/шт, однак здебільшого їх купують за ціною у 190 грн за одноразовий комбінезон.

Приватна підприємиця Лідія Зубицька зареєстрована у Львові. З початку 2020 року підписала 103 договори на 2,8 млн грн, переважно на постачання медичних матеріалів та одягу, серед яких три замовлення від Львівського обласного паталогоанатомічного бюро на 844 тис. грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: