• Головна
  • Новини
  • Львівські лікарі прооперували хлопчика із нестандартною вадою серця

21.07.2021, 14:36

Львівські лікарі прооперували хлопчика із нестандартною вадою серця

В Центрі серця та судин міської лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели складну двоетапну гібридну операцію на серці 10-річному Назарку. У нього, після тривалих обстежень, лікарі виявили нестандартну вроджену ваду серця. Операція пройшла успішно і хлопчика готують до виписки.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

«До нас звернулися батьки хлопчика з Івано-Франківщини з єдиним симптомом – син знепритомнів. Знадобилося близько місяця обстежень для правильної діагностики, оскільки часто вроджені вади серця бувають нестандартними та непомітними. Провівши комп’ютерну томографію, наші спеціалісти встановили остаточний діагноз – аномальний дренаж легеневих вен у верхню порожнисту вену. Простішими словами – це неправильне приєднання судин від правої легені до верхньої порожнистої вени. А мало б бути до лівого передсердя. Для батьків це було справжнім шоком, адже жодних симптомів недуги у сина не спостерігалось», - повідомили лікарі.

Відтак, зваживши всі ризики, спеціалісти Центру серця та судин, за участі професора Елеонського університету Томаса Врочека, вирішили провести двоетапну гібридну операцію.

Перший етап операції був ендоваскулярний, тобто без жодного розрізу інтервенційні радіологи закрили венозний протік до судин спеціальним оклюдером, де змішувались всі види крові. Таким чином, розділили венозну кров від артеріальної. Наступним етапом було створення всередині серця невеликого тунелю, щоб кров текла правильно – від правої легені до лівого передсердя.

«Усе пройшло успішно, й сьогодні Назарко вже активно ходить та готується до виписки. Такі нестандартні вроджені вади серця в діток часто роками не дають про себе знати та не всі хвороби серця легко діагностувати. Тому ми вкотре закликаємо проходити планові медичні обстеження та вчасно звертатися до лікарів», - наголосили медики лікарні швидкої медичної допомоги.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: