• Головна
  • Новини
  • Львівська політехніка та медуніверситет навчатимуть дистанційно до кінця року

17.11.2020, 16:52

Львівська політехніка та медуніверситет навчатимуть дистанційно до кінця року

У Львівській політехніці продовжили карантин до 31 грудня. Дистанційне навчання у цьому технічному виші триватиме до кінця року. Продовжують онлайн-навчання і в Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.

Про це пише Суспільне.

Уже зараз відомо, що сесія у медичному ВНЗ відбуватиметься у режимі дистанційних технологій. Дистанційне навчання у медичному університеті запровадили ще 5 жовтня.

"Дуже складно здобути якісні знання студенту-медику, особливо, що стосується практичних навиків, але викладачі роблять те, що можуть зробити: записують лабораторні заняття, розглядають пацієнта за його згоди. На жаль, але в такій ситуації ми знаходимося", — каже декан медичного факультету №1 Львівського медуніверситету Вікторія Сергієнко.

Студенти Львівської політехніки також навчаються онлайн. Дарія Солодовник навчається на 4-му курсі факультету журналістики у Львівській Політехніці.

"В нас пари відбуваються онлайн – вмикаємо камери, вмикаємо мікрофон і спілкуємось з викладачами. Загалом враження у мене позитивне, мені подобаються як відбуваються пари", — каже студентка Львівської Політехніки Дарія Солодовник.

У режимі онлайн-конференцій відбувається усе навчання: теоретичне і практичне. Тож студентів немає ні в аудиторіях, ні в лабораторії.

Проректор Львівської політехніки Олег Матвійків каже, що для організації віртуального навчального середовища не вистачає обладнання. Сервери, які стали основним механізмом навчання, не розраховані на таку кількість студентів, як у Львівській політехніці.

"Деякі технічні проблеми залишаються зараз. Вони пов’язані із проблеми закупівлі нового обладнання. Це є тендери, які вимагають багато часу. Ще з весни ми пробуємо закупити нове обладнання і ше досі воно йде до нас для такого віртуального навчання", — каже перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків.

За словами Олега Матвійківа, під час дистанційного навчання успішність студентів знизилась. У Львівській політехніці на денній формі навчання 21 тисяча студентів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: