• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада виділить іще 29 млн на премії чиновникам ЛОДА

07.05.2019, 19:11

Львівська облрада виділить іще 29 млн на премії чиновникам ЛОДА

Під час наступного сесійного засідання Львівської обласної ради, яке відбудеться 21 травня, серед більш ніж 50 питань буде розглянуто дві постанови про виділення апарату ОДА із бюджету облради сумарно 29 мільйонів гривень.

Принаймні такі рішення ухвалила сьогодні, 7 травня, президія Львівської обласної ради, повідомляє кореспондент WN.

Як свідчать підготовані до сесії проекти постанов, йдеться про таку собі програму підтримки органів державної влади, що формально складається із двох потоків-сум. Одна із них, більша – «для підтримки діяльності апарату ЛОДА та її структурних підрозділів», складає сумарно 25 млн. Друга, спрямована на «забезпечення технічної бази підтримки апарату ОДА та її структурних підрозділів, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади» – іще 4 млн.

«Звісно, це повна маячня, – прокоментував кореспондентові WN на умовах анонімності один із депутатів облради. – Діяльність будь-якої ОДА, як структурної одиниці державної влади, повинна фінансуватися виключно із держбюджету, а будь-яка їх фінансова підтримка органами самоврядування не передбачена жодним законом… Проте на Львівщині таке практикувалося упродовж всієї каденції О.Синютки. Більше того, суми з року в рік зростають – настільки, що голова ОДА запросто може стимулювати за певні «досягнення» свого підлеглого разовою премією й у 70 тисяч гривень! А що апетити зростають, то й отака «підтримка» ЛОР стає все вагомішою і частішою: адже щойно наприкінці минулого року, коли затверджувався бюджет області, було ухвалено аналогічну постанову. Таке враження, що усі проблеми в області вирішено, і єдині, хто потребує такої вагомої фінансової «підтримки» – це чиновники держадміністрацій».

Фото Мирослава ПАРХОМИКА

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: