• Головна
  • Новини
  • Львівська “Реберня” в Одесі не встояла під тиском місцевих ватників

06.05.2021, 21:44

Львівська “Реберня” в Одесі не встояла під тиском місцевих ватників

​​​​​​​Львівська "Реберня" в Одесі дала задню у скандалі з одеситами, попри велику підтримку решти людей. Про заміну експозиції повідомив Андрій Худо, власник мережі закладів

Про це пише Діло.

“Ми щиро любимо Одесу, як і всі інші міста України. Ми не відкриваємо наші формати будь-де, а лише в тих містах, які нам імпонують.

Кожна наша Реберня – це сучасний ресторан, який також є галереєю. І тут українські художники мають змогу виставляти свої роботи, в тому числі на гострі теми. Актуальне мистецтво ніколи не буває зручним і не потребує до себе однозначного позитивного ставлення.

Ми змінили частину експозиції, оскільки деякі роботи викликали обурення одеситів. Але на цьому місці з‘являться інші твори, бо наші простори покликані об‘єднувати і творити позитивні емоції”, – написав Худо у Фейсбуку.

До слова, під цими словами Андрій Худо отримав шквал критики від тих, хто раніше підтримав позицію “Реберні” в Одесі.

Більше того, дехто вважає це успішним піар-ходом.

Є і ті, які вважають, що “Реберня” прогнулась під тиском місцевої влади швидше, ніж від групки невдоволених проросійських мешканців.

“Я вважаю, що тиск на компанію, що відкрила реберню, з боку місцевої влади дуже навіть міг бути. Вона, як і рядова сепарня, ставиться до всього українського аж ніяк не позитивно. І навіть не через “русскую душу”, а суто через захист власних інтересів. Коротше, нашим бандюкам наступили на мозоль…

Як тут бути – не знаю. Це “окрема бандитська республіка” і, відповідно, свої правила і устої, які не всі спроможні зрозуміти… Але щось із цим усім робити потрібно, бо то не діло – йдемо не в той бік… Найперше – необхідно нарощувати “український потенціал”, стійко відстоювати своє! Поки що, на жаль, ми це вміємо так собі…”, – написав Сергій Бригар у Фейсбуку.

Нагадаємо, в Одесі оголошують бойкот через “жарти” на стінах та саркастичні малюнки у “Реберні”.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: