• Головна
  • Новини
  • Львівська ОДА розірвала угоду на 15 млн грн з ТОВ «Західземлепроект»

18.10.2021, 12:34

Львівська ОДА розірвала угоду на 15 млн грн з ТОВ «Західземлепроект»

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації 12 жовтня розірвав угоду на 15 млн грн з ТОВ «Західземлепроект». Компанія мала створити та оновити цифрові топографічні карти Львівської області.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

На момент публікації редакція не змогла отримати коментар, чому договір розірвали, однак в Prozorro вказали – «за згодою сторін».

Як з’ясували журналісти, переможець розіграв тендер з пов’язаною фірмою ТОВ «Терразем» львів’янина Олександра Дороша. Наприклад, обидві компанії подали на тендер довідки з банку, які взяли майже одночасно. А частина працівників «Терразему» раніше працювала у «Західземлепроекті» і навпаки, про що свідчать їхні трудові книжки.

Власником компанії «Західземлепроект» з червня цього року став Іван Ірза. Непублічна людина, зареєстрований у Яворівському районі, жодного підприємства до цього часу не мав. Але влітку цього року, окрім «Західземлепроекту», він також став власником ТОВ «Західземлепроект Плюс» та ТОВ «Волинський аукціонний інститут».

До того ж часу всі ці фірми належали львів’янину Миронові Аугусту, якого підозрюють в причетності до земельної афери в Брюховичах. Там на підставі підроблених рішень селищної ради від 1993 року приватизували лісові ділянки. Пізніше власниками землі стали родичі ексмитника, фігуранта санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України Івана Бокала.

Влітку цього року Шевченківський районний суд призначив Миронові Аугусту запобіжний захід − два місяці тримання під вартою із можливістю внесення 190 тис. грн застави. При цьому відповідне клопотання суд намагався розглянути декілька разів. Спочатку фігурант не з’явився в суді, бо мав два тижні лікуватися в Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні. Потім виявилося, що Мирон Аугуст вилетів до Єгипту, його затримали лише в липні.

Договір на 15 млн грн з Львівською облдержадміністрацію – перший великий бюджетний підряд фірми «Західземлепроект» з 2016 року, за даними проєкту Clarity. До цього компанія переважно укладала угоди орієнтовно до 200 тис. грн на виготовлення проєктів землеустрою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: