• Головна
  • Новини
  • У ЛОДА спростували перехід двох маршрутів під управління міськради

07.12.2021, 13:43

У ЛОДА спростували перехід двох маршрутів під управління міськради

У Львові приміські маршрути №1001 (Львів - Рясне) та №184а (Львів – Рудно - (Суховоля) залишаються в автобусній мережі області.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід"  із посиланням на Управління транспорту та зв'язку Львівської ОДА.

"В засобах масової інформації з’явилася інформація про прийняття до міської транспортної мережі двох приміських маршрутів сполученням Львів - Рясне та Львів – Рудно - (Суховоля). Станом на сьогодні вищевказані маршрути є діючими та обтяженими договорами; угоди  на обслуговування маршрутів укладені відповідно в  2018 та 2019 роках; перевізник, що обслуговує дані маршрути, виконує покладені на нього договірні обов’язки та курсує, згідно з розкладом та схемою руху; звернень про незадовільну роботу цих маршрутів на адресу нашого управління не надходили. Зважаючи на це, інформуємо мешканців області про те, що Львівська міська рада не прийняла в мережу два приміських маршрути, а всього лише створила два нових автобусні маршрути", – йдеться у повідомленні.

В управлінні також наголосили, що при відкритті нових автобусних маршрутів необхідно виконувати вимоги Наказу Міністерства інфраструктури України № 480, яким визначено порядок організації підготовки до відкриття нових автобусних маршрутів загального користування.

Додамо, що на початку року була схожа ситуація. Адже з 1 січня офіційно розпочала свою роботу Львівська територіальна громада. Виконком ЛМР затвердив схему продовження кількох маршрутів та створення нових до громад, які стали частиною Львова.  Однак роботу приміських маршруток, які курсували раніше, не припинили. Відтак виникла ситуація, коли обласні маршрутки почали "змагатися" з міськими за пасажирів. Тоді в ЛОДА повідомили, що не мають правових причин розривати дійсні договори. А засновник громадської організації "За якісний транспорт" Святослав Товстига наголосив, що міські чиновники Львова порушили близько десятка правових норм, коли запустили свої маршрути за межі міста.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: