• Головна
  • Новини
  • На Львівщині не змоги закупити шкільні автобуси: 30 млн витратили на зарплату освітянам

09.01.2020, 08:37

На Львівщині не змоги закупити шкільні автобуси: 30 млн витратили на зарплату освітянам

Торік Львівська ОДА не змога закупити "Школярики": щоб не повертати 30 млн грн держбюджету, їх витратили на зарплату освітянам.

Про це в інтерв'ю  LMN повідомив Іван Собко – заступник голови Львівської ОДА з питань охорони здоров’я, культури та релігій, освіти і науки, а також спорту та фізичної культури, проектів місцевих ініціатив, депутат Львівської обласної ради, заступник голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку.

Зокрема, на запитання "Чому торік виникла проблема із "Школяриками"?" Іван Собко відповів так: 

– На закупівлю шкільних автобусів для Львівщини у держбюджеті на 2019 рік було передбачено понад 30 мільйонів гривень, плюс співфінансування з місцевих бюджетів. Департамент освіти і науки ЛОДА оголосив тендер на «Прозоро». Три фірми пропонували свої транспортні засоби. Але почались певні «розбірки» між самими фірмами, і через це, на жаль, затягнулося все у часі. Лише в кінці жовтня ми отримали рішення антимонопольного комітету про те, що певна структура допущена до підписання контракту. Працівники департаменту освіти завантажили необхідні документи, скерували їх на платформу «Прозоро», а от вона нам не дала відповіді. І таке буває. Писали листи, їздили в департамент, який відповідає за цю платформу. Зрештою перед нами вибачились і сказали писати все спочатку. Ми втратили час.

З головою ОДА прийняли спільне рішення: щоб ці кошти не повернулись в державний бюджет, вирішили перерозподілити їх на погашення боргів із зарплати освітянам. У Мінфіні та у Міносвіти дозволили. Турківщина, Сколівщина, Старосамбірщина, Перемишлянщина, Радехівщина мали проблеми із виплатою зарплати. Завдяки цим 30 мільйонам ми спільно з громадами ці борги перекрили.

Тішуся, що на наступний рік гроші є. Цілком вистачить і на «Школярики», і на комп’ютеризацію, і на опорні школи  та на розвиток профтехосвіти. Вже в кінці січня почнемо розписувати ці гроші, щоб кожна територія отримала вагому підтримку в освітньому напрямку у 2020 році".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: