• Головна
  • Новини
  • Львівелектротранс висунув ультиматум міськраді: погрожує зупинити транспорт

28.05.2020, 19:33

Львівелектротранс висунув ультиматум міськраді: погрожує зупинити транспорт

Якщо працівники ЛКП «Львівелектротранс» вчасно не отримають заробітну плату, вони зупинять увесь свій транспорт у місті.

Про це заявив голова первинної профспілкової організації ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Гайдар під час сесії Львівської міської ради сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Як відомо, депутати не підтримали участь Львова у програмі підтримки муніципалітетів від ЄБРР, що передбачала виділення коштів для великих ЛКП на зарплату працівникам, зокрема Львівелектотрансу.

Заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури Ірина Маруняк пояснила, що йде мова про наші великі підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста.

«У нас є фінансові плани на кожне підприємство, і ми діємо тільки по цих планах. 473 млн грн мало бути виділено на наші підприємства, а насправді у бюджеті було виділено більше 200 млн грн. Мінус 233 млн 177 тис грн станом на січень 2020 року. Зараз фінансування наших підприємств є лише до травня, на червень коштів вже нема. Ми під час коронавірусу працювали у збитки. Під час карантину їздило 100 автобусів АТП-1 і возили лише сидячих пасажирів. Підприємства перевіряла Укртрансбезпека. Водоканал, теплоенерго не мають 100% збору коштів, тому є збитки. Я прошу підтримати цю ухвалу. Я вболіваю за господарку міста. Водоканал в день має 15−16 витоків. За 5 місяців — це 2 тис. 400 витоків. Люди ці витоки ліквідовували, часом стоячи в холодній воді. Люди встають і вночі це все ремонтують. Треба виділити кошти для наших підприємств», — сказала чиновниця.

Водночас представник профспілки Львівелектротрансу сказав: «Якщо працівники комунального підприємства вчасно не отримають заробітну плату, ми зупинимо весь свій транспорт у місті і на кожному вагоні напишемо імена депутатів, які проголосували проти ухвали, яка передбачала виділення для нас коштів. Це буде для вас безкоштовна антиреклама».

Водійка трамвая із 20-річним стажем закликала депутатів виділити кошти для працівників комунальних підприємств, адже ці люди справді працюють на благо міста.

«Ви сьогодні дискутували про лікарів, які зараз, як ніхто працюють на благо міста. Згадували про двірників, які мили вулиці. Це дійсно так. Але я, як водій, також прокидаюсь о третій ночі, бо о п’ятій вже на роботі. Це я у перші дні, коли ви сиділи у своїх комфортних квартирах на жорсткому карантині, возила людей. Я не вожу вас, депутатів, я вожу незахищені верстви населення, які забезпечують життєдіяльність міста. Я возила людей у лікарні, пекарів, продавців, які забезпечують продаж продуктів, щоб Львів міг існувати. А зараз сама залишилась без засобів для існування», – розповіла львів’янка.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: