06.04.2021, 14:59

Львів не купуватиме 100 білоруських МАЗів

Про це міський голова Львова Андрій Садовий заявив на своїй сторінці у Facebook. За його словами, саме білоруська компанія перемагає у тендері від Європейського інвестиційного банку. Однак місто не може придбати транспорт у МАЗ, зважаючи на політичну ситуацію в Білорусі. Тож Львів наполягає на проведенні повторного тендеру.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

«Чому переміг МАЗ? Усе просто – Білорусь підтримує свого виробника, тому МАЗ запропонував найнижчу ціну й обійшли українських конкурентів. Ми звертаємось до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно. Чому? Революція і розбудова демократичного суспільства – це справа білоруського народу. Але фінансувати “режим” ми не маємо права», – заявив Андрій Садовий.

Він також додав, що місто повинне перш за все підтримувати національного виробника.

«Зрештою, в нас є українські виробники, які потребують підтримки. Якщо ми не будемо інвестувати у розвиток свого машинобудування, то як ця галузь зможе розвиватись? Останнє питання риторичне. Звертаюсь до Кабміну з проханням ввести “захисні тарифи” або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном. Адже його можна придбати в Україні. Прошу мерів українських міст, які зараз теж стоять перед таким вибором, обирати свого виробника», – додав міський голова.

Раніше мер Львова закликав львів’ян висловити свою думку щодо можливої перемоги білоруської компанії в тендері. Також він звернувся за роз’ясненням державної позиції у цих питаннях до Кабміну.

Нагадаємо, Львів, за фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку, має намір придбати 100 дванадцятиметрових низькопідлогових автобусів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: