04.07.2024, 18:45

Львів добудує корпус-довгобуд гімназії «Провесінь»

Місто добудує корпус гімназії «Провесінь», що на вулиці Тракт Глинянський, 151б, який почали будувати ще у 2019 році. Роботи зупинили у 2022 році, оскільки продовження потребувало значних витрат, однак мерія домовилась із підрядником про те, щоб зробити роботи у борг. Таку інфоромацію було озвучено сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради.

У гімназії «Провесінь» навчається 18 класів, 404 учні. У діючому приміщенні гімназії деякі навчальні класи мають площу 37-40 кв. м, при нормі 60 кв. м. Частина класів навчається у другу зміну. Також є проблема з відсутністю достатньою кількістю місць в укритті: частина школярів змушені під час повітряної тривоги бігти до укриття у житловий комплекс, що знаходиться неподалік.

Корпус гімназії з необхідним укриттям, класними кімнатами, актовим і спортивним залами, тиром та харчоблоком може вирішити освітянські проблеми у мікрорайоні.

Добудову школи ініціювали мешканці району, які зареєстрували відповіду петицію, що набрала необхідну кількість голосів.

«В цьому районі потрібна школа, тому ми дуже зацікавлені в тому, щоб якнайшвидше почати роботи, щоб завершити цей об’єкт. Шукаємо інвесторів та зробимо співфінансування з міського бюджету. Оскільки бюджетних коштів зараз нема, ми хочемо переконати підрядника зробити роботи в борг», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: