• Головна
  • Новини
  • Лукашенко хоче озброїти рятувальників на випадок військових дій

07.02.2022, 13:45

Лукашенко хоче озброїти рятувальників на випадок військових дій

Частину співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій Білорусі хочуть озброїти на випадок військових дій.

Про таке сказав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді 7 лютого, передає Громадське із посиланням на «Интерфакс».

«Я хилю до того, що всі співробітники МНС, особливо за нинішнього міністра, хочуть бути силовим блоком. Силовики. Ми так їх і розглядаємо. Але для того, щоб бути силовиком, треба чудово володіти зброєю», — каже Лукашенко.

Він розповів, що дав розпорядження визначити, яким саме рятувальникам видадуть вогнепальну зброю, щоб «МНС стало силовим блоком по-справжньому».

За словами Лукашенка, озброєння рятувальникам необхідне, бо для невеликої Білорусії недозволенно мати 200- чи 300-тисячну армію.

«Ми домовилися, що чисельність наших збройних сил, армії нашої — 65 тисяч. На цьому зупинилися. Але якщо станеться якийсь конфлікт, не дай боже, війна, у нас що, в МНС міцні надійні співробітники будуть осторонь? Ні. Вони не лише пожежу гаситимуть», — сказав самопроголошений президент.

І припустив, що окрім пістолетів, автоматів, кулеметів та гранатометів рятувальникам також нададуть військову техніку: «І цей актив буде, серйозний актив, і підмога для нашої армії на випадок, якщо раптом».

Позиція Мінська щодо України та російської агресії

Нещодавно Лукашенко заявив про намір стягнути до кордону з Україною «цілий контингент» військових, щоб «захистити південний кордон».

5 лютого Лукашенко сказав, що якби почалася війна з Україною, вона «тривала б три-чотири дні», однак наразі він не бачить можливості повномасштабних військових дій. Наступного дня Лукашенко додав, що у разі «наступу України на Донбасі» білоруська армія надасть військову відповідь спільно з Росією.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: