• Головна
  • Новини
  • Луценко заявив про виклик на допит власника і ведучого NewsOne

08.07.2019, 14:52

Луценко заявив про виклик на допит власника і ведучого NewsOne

Генеральний прокурор України повідомив про виклик на допит власника і ведучого телеканалу NewsOne щодо наміру провести спільний телеміст із російським державним каналом.

«У зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України», – написав Луценко на сторіці у Facebook.

За його словами, наразі готується подання до суду щодо арешт активів NewsOne, про це пише радіо "Свобода".

Телеканал NewsOne 8 липня заявив, що відмовляється від спільного проект із російським телеканалом «Россия 24» «Надо поговорить». Як повідомили на сайті каналу, це пов’язано із «масованою інформаційною атакою» проти каналу і «погрозами фізичної розправи стосовно журналістів і їхніх близьких».

7 липня російський телеведучий Дмитро Кисельов заявив, що канал «Россия 24», на якому він працює, 12 липня проведе спільний телеміст із українським каналом з орбіти проросійського політика Віктора Медведчука NewsOne. Низка українських політичних сил та їхніх лідерів виступили з критикою такого телемосту, а активісти анонсували на понеділок пікет під стінами NewsOne. Раніше канал пояснив, що запускає спільний проект із російським телеканалом, бо вважає за необхідне провести розмову «з народами двох країн, а не з політиками».

Президент України Володимир Зеленський назвав це небезпечним піар-ходомперед дочасними парламентськими виборами в Україні.

Нині в орбіті співзасновника партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука перебуває три інформаційні канали, на які кум російського президента має вплив через своїх союзників, – NewsOne, «112. Україна» та Zik.

Фото - 5 канал

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: