• Головна
  • Новини
  • Лісівників Радехівського району підозрюють, що вони нарубали "лівого" лісу на 2,6 млн грн

15.02.2021, 11:37

Лісівників Радехівського району підозрюють, що вони нарубали "лівого" лісу на 2,6 млн грн

Личаківський районний суд Львова призначив працівникам Бендюзького лісництва ДП «Радехівське лісомисливське господарство» запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Лісівників підозрюють у незаконній вирубці лісу та продажу деревини. Слідчі вважають, що вони завдали державі збитків на 2,6 млн грн.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Згідно з ухвалами, п’ятеро фігурантів не зможуть виходити з дому з десятої вечора до шостої ранку до 27 березня 2021 року, ще один – з десятої вечора до сьомої ранку до 30 квітня. При цьому суддя відмовив у клопотанні слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові про цілодобовий арешт частини підозрюваних. Станом на 11 лютого ухвали щодо сьомого фігуранта провадження в Єдиному державному реєстрі судових рішень не опублікували.

Наприкінці січня слідчі територіального управління ДБР у Львові повідомили про підозру семи працівникам Бендюзького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» через незаконну вирубку лісу.

Як зазначають слідчі, схему систематичного розкрадання деревини організував лісничий, залучивши до цього помічника лісництва, двох майстрів лісу та трьох лісників. Вони протягом січня-жовтня 2020 року без відповідних дозволів вирубували дерева на території лісництва та продавали їх приватним підприємцям. Йдеться про 11 незаконних порубок 295 дерев різних порід, зокрема дуба, граба, сосни, вільхи та липи. Їхню вартість оцінюють у 2,6 млн грн.

Щоб приховати свій злочин, працівники Бендюзького лісництва підробляли документи, вказуючи іншу кількість вирубаних дерев. Поліцейські вилучили записи з відомостями щодо кількості, сорту, кубомаси отриманої деревини та одержаних від продажу сум. Також на два автомобілі з необлікованою деревиною наклали арешти.

Підозру лісівникам оголосили за трьома статтями Кримінального кодексу України – незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу (ст. 28, ст. 246) та перевищення влади або службових повноважень (ст. 365).

Фігурантам загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність до трьох років.

Фото - Автомобіль з необлікованою деревиною на території Бендюзького лісництва( фото: ТУ ДБР у місті Львові)  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: