• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині поліція затримала угруповання «чорних» лісорубів

01.06.2021, 14:59

На Хмельниччині поліція затримала угруповання «чорних» лісорубів

Серед затриманих – організатор та четверо його спільників.

Про це повідомили в поліції Хмельницької області.

Організував незаконні порубки деревини та її збут місцевий підприємець, долучив до бізнесу і свого сина. Саме він контролював та забезпечував процес вирубки лісу, зокрема – придбання обладнання для працівників, вивезення деревини, її збут та проведення розрахунків. У спільники взяли ще трьох місцевих мешканців, які займалися незаконною порубкою дубу та ясеню на територіях Національного природного парку «Подільські Товтри» та Кам’янець-Подільського лісгоспу.

Учора, 31 травня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції та слідчі обласної поліції затримали «на гарячому» організатора, його сина та трьох «лісорубів»: вони намагалися вивезти незаконно зрубану деревину. Всі затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Крім того, було проведено 14 санкціонованих обшуків за місцями фактичного проживання, здійснення господарської діяльності фігурантів та в їх автомобілях. Вилучено лісопродукцію, «чорнові» записи, гроші, спецустаткування.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура. Заходи з викриття злочинного угруповання проводилися за участі працівників обласного управління СБУ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: