• Головна
  • Новини
  • Лише 8 відсотків громадського транспорту у Львові обладнані системами кондиціонування

13.07.2021, 16:08

Лише 8 відсотків громадського транспорту у Львові обладнані системами кондиціонування

Це лише 83 машини транспорту Львова із 553.

Про це повідомив у коментарі "Еспресо.Захід" Святослав Товстига, транспортний експерт та голова  ГО "За якісний транспорт".

"Обладнані кондиціонерами 50 тролейбусів, 10 автобусів перевізника "Успіх БМ", ще 4 - "ЕкоПасТранс", 9 трамваїв і близько 10 автобусів ЛАЗ, де система кондиціонування не працює", - говорить експерт.

За словами Ореста Олеськіва, начальника управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, з 2019 року усі нові закупівлі громадського транспорту мають відбуватися з обладнанням кондиціонерів. Так, 10 трамваїв "Електрон" із кондиціонуванням повинні з’явитися на вулицях Львова вже на початку наступного року. Але от щодо обладнання існуючого громадського транспорту кондиціонерами, Орест Ігорович повідомляє: така процедура є дороговартісною. 

"Через те, що більшість транспорту закуплена без систем кондиціювання, встановлення такої функції є складною процедурою, адже вона потребує компресора. - додає Святослав Товстига. - З тролейбусами ситуація краща, адже у нас є 4-5 одиниць, які можна без проблем доукомплектувати системою кондиціонування. Що стосується автобусів, то у них потрібно переробляти увесь моторний відсік. Такі роботи вартуватимуть орієнтовно від 7 до 12-14 тисяч доларів". 

А наразі більше половини львівського транспорту курсує із +30 у салоні, жителі міста бідкаються. До прикладу, Тетяна Петрова рятується від спеки у транспорті завдяки віялу. Вона розповідає: "Моє ставлення до відсутності кондиціювання є різко негативним, адже я їжджу у міському транспорті щодня, витрачаючи до пів години в один бік. Якщо говорити про тролейбуси №23а чи №23, якими я найчастіше користуюся, то у них є кондиціонери, але водії часто їх не вмикають".

Львів’янка Вікторія також жаліється на відсутність кондиціонерів у маршрутках, адже їй на роботу потрібно їхати з пересадками близько години. "Мій основний напрям - це 131-а і 25-а маршрутки, які не мають систем кондиціювання, потім пересідаю на маршрутку, яка їде на Городоцьку, яка також без кондиціювання. У літню спеки це дуже втомлює, адже нічим дихати. Єдине, що рятує - відкриті вікна або люки".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: