16.05.2019, 09:17

Лекція про Олену Пчілку – до Дня вишиванки у Львові

Леся Демчук, майстриня вишивки і королева мережки, запрошує усіх на лекцію про Олену Пчілку, приурочену до Всесвітнього Дня вишиванки. Захід відбудеться 16 травня.

Про вишивку, яку популяризувала Олена Пчілка, мати письменниці Лесі Українки, а також про знамениту і поширену в нас вишивку «Брокар» можна буде довідатись, прийшовши на лекцію Лесі Демчук. Сама лекція відбудеться у головному корпусі ЛНУ ім. І. Франка, 16 травня 2019 року, о 15.00 год., в ауд. 231, що на факультеті укр. Філологія, (Львів, вул.. Університетська, 1).

Леся Демчук – майстриня із Нового Роздолу, що на Львівщині носить титул "Королеви мережок", вишиває з 7-річного віку, ось уже 38 років. Вишивати Лесю навчила мама. Леся Демчук брала участь у пeршому Всeукраїнському злeті вишивальниць. Зокрема – відтворeння вишитих листів Олeни Пчілки, відшила 23 листи (схеми вишивок). Також брала участь у відтворeнні вишитих зразків борщівськоі народноі сорочки; відшила чоловічу сорочку з с.Бабинці. 

Мода на вишивку породила цілу генерацію сучасних вишивальниць, котрі професійно і ретельно знаходять і збирають, вивчають і наново відчитують, відтворюють і дають друге життя прадавнім українським вишивкам з цілої України. Вони співпрацюють з музеями та приватними колекціонерами, радяться на спільних сайтах, збираються на майстер-класи, обмінюються досвідом на зустрічах, які організовують в різних локаціях.

Принагідно нагадуємо, що Всесвітній День вишиванки святкують, одягнувши улюблену вишиванку.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: