• Головна
  • Новини
  • Лавров відповів Путіну, що Росія ще може домовитися із НАТО щодо «гарантій безпеки»

14.02.2022, 17:45

Лавров відповів Путіну, що Росія ще може домовитися із НАТО щодо «гарантій безпеки»

Президент Росії Володимир Путін 14 лютого провів зустріч з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Той прозвітував йому про завершення підготовки відповіді США та НАТО щодо «гарантій безпеки».

Про це пише російський «Интерфакс», передає Громадське.

Лавров також зазанчив, що відповідь РФ «сформульована на 10 сторінках»,

Путін запитав його, чи є шанс домовитися із Заходом щодо ключових питань щодо «занепокоєнь Росії», чи це «спроба втягнути Росію у нескінченний переговорний процес».

«Ви говорили й інші представники РФ, що ми попереджаємо про неприпустимість нескінченного ведення розмов на питання, які вимагають вирішення сьогодні. Але все-таки, будучи главою МЗС, я маю сказати, що шанс є завжди … Мені здається, наші можливості далеко не вичерпані», — сказав Лавров.

«Добре», — відповів йому Путін.

«Гарантії безпеки» та російська загроза

Росія ще наприкінці 2021 року виступила з вимогою до НАТО більше ніколи не розширюватися на схід, зокрема не брати Україну. США та Альянс відповіли й не погодилися на такі вимоги. 

Водночас Москва ще до переговорів почала стягувати свої війська до кордонів з Україною. За даними Міноборони, біля кордонів України залишаються 140 тисяч російських військових. А в Білорусі з 10 і до 20 лютого відбуваються військові навчання з Росією.

Світові лідери вважають, що наразі ситуація найбільш загрозлива з початку ескалації. Наприкінці минулого тижня низка країн порадила своїм громадянам залишити територію України. Також стало відомо, що США евакуюють з України частину дипломатів і припиняють надавати консульські послуги.

Водночас президент Володимир Зеленський запевняв, що вивезення дипломатів деяких країн з України ще не означає неминучого загострення. Влада переконує, що розуміє загрозу і працює над її дипломатичним вирішенням.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: