20.01.2021, 11:30

Кулеба і голова ОБСЄ полетіли на Донбас

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і діюча голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде, яка перебуває з дводенним робочим візитом в Україні, вилетіли на Донбас.

Про це Кулеба повідомив у Twitter, передає УНН.

"Вилітаємо з Анн Лінде на Донбас (попри екстремальний холод). Важливо, щоб колега на власні очі побачила наслідки російської агресії та зусилля України з врегулювання конфлікту та полегшення життя цивільного населення (попри переважну відсутність конструктиву з боку РФ)", - зазначив голова МЗС України.

На Донбасі вони планують, зокрема, відвідати заблокований КПВВ "Золоте".

Додамо, за даними МЗС, діюча голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом 19-20 січня. У межах візиту Анн Лінде провела у Києві переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Діюча голова ОБСЄ і міністр закордонних справ України мали обговорити низку тем, серед яких безпекова ситуація на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, зусилля з мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, підтримка діяльності ОБСЄ.

Міністри повинні були приділити окрему увагу актуальним питанням двосторонніх українсько-шведських відносин, подальшому збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій між двома країнами, взаємодії України та Швеції у міжнародних організаціях.

Діюча голова ОБСЄ також відвідає разом з міністром закордонних справ України зону проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, де особисто ознайомиться з діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Також голова ОБСЄ провела зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: