13.04.2021, 13:04

Кулеба і Столтенберг виступили з заявами

Представник НАТО запевнив українського міністра в підтримці у ситуації з ескалацією з боку Росії.

У Брюсселі у вівторок, 13 квітня, відбулася зустріч голови МЗС України Дмитра Кулеби і Генсека НАТО Єнса Столтенберга, за підсумками якої вони зробили заяви, пише Кореспондент.

Так, глава НАТО назвав "необґрунтованим і незрозумілим" перекидання Росією військ до кордону з Україною.

"Альянс пильно відстежує перекидання тисяч російських військових до кордонів з Україною, що є найбільшим військовим посиленням з 2014 року. Ці дії залишаються необґрунтованими і незрозумілими", - стверджував Столтенберг.

За його словами, НАТО повністю підтримує Україну, її суверенітет і територіальну цілісність.

Столтенберг додав, що НАТО ніколи не визнає анексію Криму.

У свою чергу, Кулеба заявив, що РФ групує війська біля кордону з Україною на трьох напрямках.

"Росія продовжує нарощувати свої війська на кордоні з Україною, на окупованих територіях і в морі. Вона нарощує війська на трьох напрямках - у Криму, на півночі і на Донбасі", - заявив міністр.

Він додав, що Росія за два тижні інтенсифікувала свою войовничу пропаганду, яка "дегуманізує українців і закликає до ненависті до українців".

Кулеба зазначив, що цього разу Росія не зможе несподівано нанести удар по Україні.

"Росія цього разу не зможе нас зненацька застати. Україна і наші друзі залишаються пильними. Ми не будемо втрачати час, і якщо Москва почне нову спіраль насильства або нерозумно буде діяти, це буде їй дорого коштувати", - сказав міністр.

При цьому він запевнив, що Україна не хоче війни, не планує ніякого "наступу" і прагне вирішити конфлікт винятково дипломатичним шляхом.

"Ціна того, що ми будемо запобігати конфлікту, буде все ж нижча, ніж якщо війна почнеться, а потім долати наслідки. Ми зараз будемо робити все, щоб запобігти збільшенню напруження з боку Росії", - заявив глава МЗС України.

Крім того, Кулеба заявив, що Україна ніколи не стане частиною так званого росіяцького миру.

"Захід не дасть Україні зруйнувати демократію. Це дуже простий меседж, який наші друзі і партнери можуть надати РФ. Україна ніколи не стане частиною "русского мира", - сказав міністр.

Варто відзначити, що Росія не помічає позиції Києва щодо врегулювання конфлікту на Донбасі за допомогою переговорів і продовжує звинувачувати в нагнітанні ситуації та посиленні військ. При цьому масові перекидання своїх військ до кордонів України в РФ називають їхньою внутрішньою справою. Більш того, Москва відмовляється взяти участь у засіданні ОБСЄ і пояснити свою військову активність. 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: