• Головна
  • Новини
  • Крим - це Україна. Ми закликаємо Росію припинити окупацію, - Держсекретар США Помпео

27.02.2020, 08:34

Крим - це Україна. Ми закликаємо Росію припинити окупацію, - Держсекретар США Помпео

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив про те, що США не визнають і ніколи не будуть визнавати зазіханян Росії на суверенітет над півостровом Крим. Про це передає пресслужба Держдепартаменту США з нагоди шостої річниці спроби Росії анексувати Кримський півострів України.

Про це пише ДТ.

"Крим - це Україна. Ми закликаємо Росію припинити окупацію Криму", - зазначив Помпео.

Він також повідомив, що російська окупаційна влада продовжує порушувати права людини на півострові. Зокрема, до в'язниці потрапили понад 80 осіб "за мирну протидію окупації".

"США закликають Росію звільнити всіх українців, яких вона незаконно ув'язнила в помсту за їх мирне незгоду, і покласти край зловживанням Росії основними свободами в Криму", - йдеться в повідомленні.

За словами Помпео, санкції проти Росії збережуться до повного виконання мінських угод і повернення Криму.

"Світ ніколи не забуде неспровокований вторгнення Росії в Україну. Сполучені Штати засуджують незаконні дії Росії в Криму і її триваючі агресивні дії проти України, в тому числі в Донбасі, і будуть підтримувати санкції проти Росії до тих пір, поки вона не поверне контроль над Кримом Україні і не виконає повністю свої зобов'язання Мінськими угодами", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 26 лютого вважається Днем кримського опору російської окупації. Однак відповідного указу, підписаного чинним або колишнім президентом, немає. В цей день шість років тому до Верховної Ради Криму вийшли тисячі українських громадян на підтримку територіальної цілісності України.

На противагу проукраїнському мітингу окупанти організували власний "протест" під керівництвом Сергія Аксьонова. В результаті зіткнень в той день загинули двоє осіб, ще кілька десятків постраждали. Як пізніше встановила прокуратура АР Крим (Київ), в проросійському "мітингу" брали участь військові РФ, переодягнені в цивільне.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: