• Головна
  • Новини
  • Кравчук заговорив про можливість подачі води в анексований Крим

25.08.2020, 13:58

Кравчук заговорив про можливість подачі води в анексований Крим

Голова делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук стверджує, що воду в анексований Крим «можна дати в разі гуманітарної катастрофи».

 Про це він сказав в інтерв’ю «Українському радіо», передає "Радіо свобода".

«Країна, що захопила територію, окупант, як це є в Криму, вона відповідає на 100% за забезпечення цієї території всім необхідним. І водою в тому числі. Але ми говоримо, що там живуть українці. Якщо раптом трапиться якась гуманітарна катастрофа, пов'язана з водою, то людям воду можна дати», – вважає Кравчук.

При цьому він повідомив, що Україна в жодному разі не може піти на забезпечення водою військових баз на анексованому півострові, але як розділити її подачу і проконтролювати, на що саме вона може піти, він «не знає поки».

«Питання не вирішене. Кажуть, є можливість дати воду людям, але не давати підприємствам і військовим базам», – сказав голова ТКГ.

30 липня Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі замість Леоніда Кучми.

28 липня в Офісі президента повідомили, що другий президент України Леонід Кучма, який був представником України в ТКГ, вирішив залишити роботу в групі.

Тристороння контактна група – уповноважена група представників України, ОБСЄ та Росії щодо мирного врегулювання ситуації на сході України.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: