• Головна
  • Новини
  • Краще увійти в історію «гіперлупом», ніж баригою чи клоуном, - Омелян

25.07.2019, 22:09

Краще увійти в історію «гіперлупом», ніж баригою чи клоуном, - Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не бачить проблеми у тому, що він «увійде в історії» завдяки історії з «гіперлупом».

Про це Омелян заявив в ефірі програми «Мокрик По Живому» на Громадському.

«Я радий, що це «гіперлуп», насправді. Бо для мене набагато приємніше увійти в міні чи квазіісторію з «гіперлупом», аніж увійти баригою чи клоуном. Я вважаю, що перший варіант краще», — сказав він.

Міністр додав, що під прес-конференції, на якій він розповів про плани запустити «гіперлуп», були озвучені чіткі етапи впровадження цього проєкту.

«Вважаю, що ми зібрали непоганий пул як українських, так і іноземних компаній. Іноземні, які дійсно розробляють цей проєкт. Це Hyperloop Transportation Technologies. Зараз вже повністю підготовлено проєктну пропозицію, ми маємо наукову оцінку з українського боку і подалися на фінансування з боку Єврокомісії. Зараз чекаємо на відповідь. Тобто, цю етапність ми зберегли», — розповів Омелян.

Він наголосив, що ніколи не розраховував, що це буде держаний проєкт, бо він має бути комерційним.

«Якщо нам вдасться отримати перші гроші, щоби запустити його, я думаю, що ми зможемо щонайменше в пулі з іншими компаніями іноземними брати в ньому участь. Для мене це надважлива ідея, бо це не просто якась фантазія, для мене це важливо, щоби українці повірили в самих себе», — резюмував глава Мінінфраструктури.

Раніше Омелян пообіцяв запустити тестову ділянку «гіперлуп» у 2019 році.

Hyperloop  — це проект вакуумного потягу, який запропонував американкський винахідник та засновник компанії SpaceX Ілон Маск. Система Hyperloop діє на основі магнітів та турбін, які запускають капсули на повітряній подушці. Завдяки цьому потяги рухаються по вакуумних трубах з величезною швидкістю.

Нагадаємо, 15 червня Міністр інфраструктури України Володимир Омелян підписав договір про співробітництво з Hyperloop Transportation, яка займається розробкою та будівництвом швидкісного сполучення Hyperloop.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: