• Головна
  • Новини
  • Коронована Папою Римським ікона повернулась на Тернопільщину

03.04.2019, 11:16

Коронована Папою Римським ікона повернулась на Тернопільщину

Копія чудотворної ікони Розп'яття Спасителя із Зарваниці повернулася в Україну після благословення Папи Римського Франциска, повідомило видання "20 хвилин".

Помолитися до ікони можна у Тернополі, в Архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці до 6 квітня.

"Найбільше вірян помолитись до ікони приходять ввечері, - розповідає отець Мартин Хомів. - У будні люди приходять також  у вранішні та вечірні богослужіння".

"Ікона урочисто прибула до храму 1 квітня після того, як Святіший Отець Франциск у Ватикані, у Базиліці Святого Петра, поблагословив ікону і тим самим відновив її почитання", - розповідає отець Роман Дутчак.

Саме цього дня помолитися прийшли сотні вірян, кажуть священики.

Ця ікона - одна із найшанованіших ікон Українсько Греко-Католицької Церкви. Історія ікони бере свій початок із 1728 року.

"Мешканець села Зарваниця Стефан Долган знайшов у полі “чорну шухляду”, всередині якої лежало шовкове полотно з намальованим образом Розп’яття Ісуса Христа, - каже отець Мартин. - Під кінець Другої світової війни ікона була вивезена до Львова, де безслідно зникла. А з благословення Митрополита Василія Семенюка було створено копію цього образу. Написав їх іконописець Володимир Свідерський".

Священики запрошують усіх вірян прийти і помолитись до образа.  Ікона перебуватиме в Архикатедральному Соборі до 6 квітня, а вже 7 квітня, у день Благовіщення Пресвятої Богородиці, вона повернеться до собору Зарваницької Божої Матері, де буде виставлена для постійної молитви вірянам.

20 хвилин

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: