• Головна
  • Новини
  • Командир львівської 125 бригади ТрО, яка захищала Харківщину, залишає посаду

18.06.2024, 10:01

Командир львівської 125 бригади ТрО, яка захищала Харківщину, залишає посаду

Командир 125 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, генерал-лейтенант Артур Горбенко залишає свою посаду. Ця бригада обороняла Харківську область.

Про це повідомили у 125-й бригаді у Facebook.

«Сьогодні завершується більш ніж дворічна наша з вами спільна служба у 125-й окремій бригаді ТрО. Ви люди мирних професій, різноманітних сфер діяльності та інтересів, з перших днів повномасштабної російської агресії, добровільно без вагань, стали на захист рідної землі та захищаєте нашу державу у лавах Сил оборони», - написав Горбенко.

Він також подякував особовому складу бригади за вірність присязі та всім, хто підтримував підрозділ у часи його становлення та виконання бойових завдань.

У повідомленні не зазначено, хто буде новим командувачем бригади, як і нової посади Артура Горбенка.

Нагадаємо, львівська 125 окрема бригада тероборони з травня 2022 року обороняє Україну від рашистів у Харківській області.

На початку травня на півночі регіону активізувалися бойові дії - росіянам вдалося прорвати кордон та взяти під свій контроль прикордонні території.

25 травня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти командирів 125-ї окремої бригади тероборони через те, що бійці підрозділу могли залишити бойові позиції під час наступу окупантів.

За даними ДБР, командування не організувало належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу.

Бутусов писав, що бригада була погано укомплектована і озброєна, її підрозділи відійшли з позицій, що призвело до прориву російської армії на Харківщині.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

Україна повернула з російського полону 71 бійця та 4 цивільних

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: