31.07.2019, 17:53

Коли краще купувати нерухомість – думка експерта

Не варто чекати падіння цін на житлову нерухомість - купувати потрібно зараз.

Таку думку в коментарі УНН висловив експерт з нерухомості Сергій Костецький.

"Забудовники не будуть знижувати вартість, цього чекати не варто, по тій простій причині, що у них рентабельність і так на мінімумі. Так, курс трохи коливається, але ви ж розумієте, що глобально це на ринок не вплине. Всі розуміють, що сьогодні курс 24,8, а через два дні він може бути 28-29. Ціна на первинному ринку завжди буде потроху рости, падати їй нікуди. Тому сидіти і чекати вдалого або невдалого моменту не варто. Час купувати сьогодні, як і кілька років тому, вдалий. Для себе купувати", - вважає експерт.

На думку Костецького вибрати зараз є з чого, а крім того забудовники надають розстрочку.

Нагадаємо, за перше півріччя 2019 року в Україні індекс цін на житло в новобудовах збільшився на 6%, на житло вторинного ринку - на 11,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Про це свідчать дані Державної служби статистики. У той же час забудовники прогнозують подальше зростання цін. Зокрема директор Департаменту з продажу та маркетингу ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова розповіла, що восени варто очікувати стрибок цін.

"Якщо комусь для прийняття рішення щодо поліпшення своїх житлових умов потрібен стрибок цін, то його точно слід очікувати вже восени, а можливо навіть і раніше - в залежності від поведінки курсу долара США і супутніх йому інфляційних складових, - вважає Тетяна Маркова та додає, що стабільно наростаючий в останні кілька тижнів-місяців попит дає підставу вважати, що незначне зростання цін на первинному ринку житла може відбутися вже в літній період.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: