19.02.2020, 23:56

Китайські медики не пустили в рейс трьох українців

Під час евакуації з Уханя на літак не допущено чотирьох людей, троє з них українці і одна - іноземка.

В Ухані на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт, який проводить евакуацію в Україну, чотирьох людей, троє з них українці і одна - іноземка. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Кореспондент з посиланням на пресслужбу Кабміну.

Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд.

"Евакуація проходить у штатному режимі. Уряд має чіткий план, і ми його виконуємо. До прийому людей готові. Літак уже вилетів. Всі пройшли відповідні перевірки. На борт допущені люди без симптомів гострої респіраторної інфекції", - сказав Ляшко.

Як зазначається, всього на борт допущено 73 особи, після прибуття вони будуть розміщені в обсервацію у визначеному урядом об'єкті.

Також повідомляється, що ті, кого не допустили до евакуації, знаходяться під наглядом китайських лікарів і знаходяться на постійному зв'язку з консульською службою.

"Прошу не створювати паніку, зберігати здоровий глузд і розуміння, що в будь-якій ситуації потрібно залишатися людьми. Там могли опинитися кожен з нас або дорога нам людина. Ми забираємо людей, які і так переживають непростий період. Серед евакуйованих - сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Наш обов'язок - забрати їх і створити максимально комфортні умови. Це стосується не тільки організації перельоту і облаштування їх побуту, але і прийняття їх іншими українцями. Невже в такій великій країні немає місця для менш як сотні громадян, які опинилися у складній ситуації?", - зазначив Ляшко.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: