25.01.2021, 12:35

Кіпр скасовує заборону на в’їзд українців з 1 березня

Починаючи з 1 березня, а можливо, й раніше, Кіпр скасує заборону на в’їзд громадян з 56 країн, зокрема й з України. Умови в'їзду для громадян з різних держав відрізнятимуться.

Про це повідомляє Міністерство туризму Кіпру, передає Громадське.

Щоб стабілізувати галузь туризму, підтримувати авіасполучення та водночас захищати здоров’я громадян, на Кіпрі розробили принципи, які затверджують країни, громадянам яких дозволений в’їзд.

Так, влада Кіпру планує відкрити кордони для 56 країн, серед яких: держави-члени Євросоюзу, держави Європейської економічної зони (Норвегія, Ісландія, Швейцарія, Ліхтенштейн), Велика Британія, Ізраїль, Україна, Білорусь, Єгипет, ОАЕ та інші.

Водночас там запроваджують нову систему поділу країн на« зони — «зелена», «помаранчева», «червона» та «сіра». Країни належать до зон залежно від епідеміологічної ситуації, і до них застосовуватимуться різні правила для в’їзду. Тобто, від простого заповнення Cyprus Flight Pass або вибіркового безкоштовного тестування до 14-ти денної самоізоляції та ПЛР-тесту коштом туриста.

Також там уточнили, що попередньо влада країни планувала запровадити полегшення у поїздках громадян з цих 56 країн з 15 січня — тоді мав початися перехідний період, який тривав би до 28 лютого включно.

«Дата початку перехідного періоду переглянута, через занепокоєння щодо виявлення нового штаму вірусу та перенесено на 1 лютого. Нова дата залишається попередньою, поки Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) не наддасть більше інформації про новий штам», — зазначено у повідомленні.

Боротьба з коронавірусом на Кіпрі

Там з 10 по 31 січня триває локдаун через збільшення кількості випадків COVID-19. Єдина відмінність січневих посилень від локдауну у березні 2020 року — аеропорти продовжать працювати.

Людям дозволяють виходити з дому лише двічі на день у разі потреби придбати продукти, ліки чи зайнятися спортом. Громадяни мають попередити про вихід із дому місцеву владу, надіславши СМС. Також потрібно дочекатися підтвердження запиту про вихід з оселі перед тим, як залишити помешкання.

СМС не потрібно надсилати людям, які будуть вигулювати собак у радіусі 500 метрів від своїх будинків, людям з інвалідністю та їхнім опікунам, а також тим, хто буде відводити й забирати дітей із дитсадків, яким дозволили працювати. Крім того, залишається чинною комендантська година з 21:00 до 5:00, під час якої заборонено виходити на вулиці.

Заборонено працювати салонам краси, торговим центрам, закладам харчування, невеликим магазинам, театрам, кінотеатрам, спортзалам, дитячим майданчикам, позашкільним закладам. В учнів молодшої та середньої школи продовжиться дистанційне навчання.

Заборонені масові зібрання на площах, біля водойм для проведення пікніків, водночас займатися спортом просто неба дозволяється. Церквам заборонено приймати відвідувачів, але богослужіння можуть відбуватися. На весіллях, хрестинах і похоронах можуть бути присутніми не більш як 10 людей.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: