16.05.2019, 09:23

Івано-Франківську область затопило

15 травня внаслідок випадання сильних опадів у вигляді дощу, в період з 19.00 до 22.00 години на території Івано-Франківської області було підтоплено стічними водами 2 адмінбудівлі, близько 330 житлових будинків, 5 ділянок автомобільних доріг.

Про це повідомили в ДСНС України

Станом на 06:00 16 травня залишається підтопленими 126 дворогосподарств з житловими будинками.

Підрозділи Управління ДСНС в області 14 разів залучались для надання допомоги населенню: евакуювали 4 осіб з 2 житлових будівель та 4 осіб з 2 підтоплених транспортних засобів, провели роботи з відкачування 1840 м.куб. води.

Всього до проведення робіт на території області було залучено 26 одиниць техніки та 90 чоловік, з них 21 одиницю техніки та 79 чоловік від підрозділів Управління ДСНС в області. В місцях виникнення надзвичайних подій працюють мобільні оперативні групи апарату Управління та районних підрозділів Управління ДСНС в області.

Оголошено Збір-Аварія для працівників апарату Управління ДСНС в області, Тисменицького районного відділу, АРЗ СП та ДПРЧ-1 Івано-Франківська.

Приведено в готовність пункт життєзабезпечення Івано-Франківського зведеного загону.

16 травня  о 00:20  до оперативно координаційного центру поступило повідомлення про підтоплення в селах Угринів та Ямниця Тисменицького району.

За інформацією мобільної оперативної групи Управління ДСНС в області, станом на 02:00  в селі Ямниця Тисменицького району внаслідок підняття рівня води в річці Павельче спостерігались підтоплення близько 300 дворогосподарств з житловими будинками (рівень води в будівлях становив від 20 до 100 см). Мешканці будівель самостійно покинули житло, працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою автомобілів підвищеної прохідності евакуювали 4 людей. Депутатським корпусом Ямницької ОТГ проводиться подворовий обхід підтоплених територій, з метою уточнення наслідків та необхідності надання допомоги населенню.

Станом на 06:00  в селі Ямниця залучено 62 чоловік, 19 одиниць техніки, з них 51 чоловік та 14 одиниць техніки та 1 катамаран, 5 човнів від Управління ДСНС в області.

Рівень води в річці стабілізувався, спостерігається тенденція до зниження рівня. На місці події проводиться виїзне засідання комісії ТЕБ та НС Ямницької ОТГ. 

Також підрозділи Управління ДСНС надавали допомогу з відкачування води в Івано-Франківську на вулицях Надрічній, Тичини, Хоткевича, Коновальця, в селі Крихівці, місті Бурштин Галицького району, в селищі Войнилів Калуського району, селі Угринів Тисменицького району.

В Івано-Франківську на вулиці Надрічній з води на автодорозі відбуксировано 2 легкових автомобілі, в салоні яких перебувало 4 особи. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: