• Головна
  • Новини
  • Історичний заповідник у Жовкві передадуть Львівській галереї мистецтв

11.07.2020, 20:27

Історичний заповідник у Жовкві передадуть Львівській галереї мистецтв

Міністерство культури та інформаційної політики України продовжує роботу над впровадженням ефективних механізмів управління в сфері охорони культурної спадщини.

Про це повідомила Варта-1.

Одним із ключових елементів цієї програми є об’єднання локальних об’єктів (заповідників, пам’яток) у рамках крупніших інституцій, які мають більше системних спроможностей і здатні налаштувати управлінські процеси за найкращими європейськими стандартами. Зокрема, зараз розпочато процедуру передачі Державного історико-архітектурного заповідника в м. Жовкві (Львівська область) в оперативне управління Львівській національній галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького.

Це дасть змогу, зокрема:

  • залучити найкращих реставраторів, екскурсоводів та інших фахівців;

  • забезпечити експозиційне наповнення нині порожніх приміщень;

  • включити об’єкти до європейських  туристичних путівників і маршрутів тощо.

Окрім того, після передачі заповідника Львівській галереї мистецтв його працівники можуть очікувати на суттєве збільшення заробітної плати — у середньому втричі.

Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького виклала своє бачення стосовно комплексного розвитку Жовківського замку.

“На тлі адміністративних змін у Державному історико-архітектурному заповіднику у місті Жовква, зважаючи на високий інтерес різних медіа до цього питання, а також аби вберегтись від інформаційних спекуляцій наша Галерея коментує свою позицію стосовно можливого майбутнього цього об’єкта.

Жовківський замок містить величезний туристичний потенціал розвитку не лише Жовкви, але й загалом Львівської області. Натомість для повноцінного розкриття свого потенціалу він потребує комплексної стратегії, котра передбачає кілька складових, насамперед синергію взаємодії в експозиційній діяльності, логістиці й адмініструванні. Ми вважаємо що, наша установа могла б стати успішним господарем у цих стародавніх спорудах”, — сказано в заяві.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: