• Головна
  • Новини
  • Іспанський депутат обізвав Зозулю неонацистом: буде суд

12.04.2019, 13:16

Іспанський депутат обізвав Зозулю неонацистом: буде суд

Український форвард «Альбасете» Роман Зозуля збирається позиватися у суді до іспанського політика Пабло Іглесіаса, який назвав його «неонацистом».

Про це Tribuna.com розповів агент Романа Володимир Кузьменко.

Нагадаємо, як повідомляло видання, іспанський лівий політик, лідер партії «Podemos» і депутат Європарламенту Пабло Іглесіас в інтерв'ю Marca назвав колишнього форварда збірної України Романа Зозулю неонацистом.

«Розумно було б, якби в Німеччині найняли футболіста, який має татуювання зі свастикою, а також робить нацистський жест? Коли ми говоримо про Зозулю, ми не говоримо про футболіста з певними ідеологічними поглядами, ми говоримо про неонацистів. Ми говоримо про расизм, який завдає футболу величезної шкоди.

Ось чому, я думаю, фанати «Райо Вальєкано» подали приклад демократичної прихильності », - заявив Іглесіас.

«Альбасете» на своєму офіційному сайті вже заступився за українського форварда, виступивши із заявою.

«Рада директорів і вся сім'я «Альбасете» хоче висловити слова підтримки Роману Зозулі. Його поведінка за 12 місяців в нашому клубі було зразковим для всіх. Він справжній приклад в роздягальні, він підтримує наші соціальні проекти, які організовує «Альбасете» з метою створення більш справедливого і рівноправного суспільства.

«Альбасете» готовий надати футболістові свої юридичні послуги, якщо вони будуть потрібні для захисту своєї честі, яку гарантує Конституція», - йдеться в заяві.

Також Романа підтримала Асоціація іспанських футболістів (AFE), заявивши про готовність допомоги із захистом своїх прав.

Інцидент прокоментував президент ФФУ Андрій Павелко.

«Вкрай обурений, що патріот, який щиро любить Україну, Роман Зозуля знову став мішенню для нападок з боку лівих радикалів Іспанії… Як і два роки тому, шанувальники забороненої в нашій країні комуністичної ідеології знову звинувачують Романа в тому, що він нібито є неонацистом і расистом. Тим, хто знає Зозулю, а я особисто знайомий з ним уже дуже давно, очевидно, що більш абсурдної претензії на адресу одного з найбільш харизматичних українських гравців і бути не може.

Як і всі представники футбольної сім'ї України, я щиро вдячний керівництву клубу Альбасете, за який виступає Роман, і іспанським ЗМІ, які виступили на його захист. Федерація футболу України готова надати Зозулі будь-яку, в тому числі юридичну допомогу, якщо Роман прийме рішення захищати свою честь і репутацію в суді. Також в УЄФА і Королівську іспанську футбольну федерацію буде направлено звернення з проханням дати оцінку випадів політиків-популістів на адресу українського футболіста», - написав Павелко у Фейсбук.

Роман Зозуля – український футболіст, екс-форвард «Динамо» та «Дніпра», виступав за збірну України. У 2016 році залишив «Дніпро» і в статусі вільного агента підписав контракт з іспанським «Бетісом".

1 лютого 2017 року було офіційно оголошено про перехід до складу «Райо Вальєкано» на правах оренди до кінця сезону. Перехід до Мадрида супроводжувався невдоволенням фанатів «Райо», які звинувачували Романа у зв'язках з ультраправими організаціями в Україні. Сам Роман зважив за потрібне спростовувати ці звинувачення, пояснивши, що допомагає українській армії та дітям, які постраждали від війни. В результаті Зозуля розірвав контракт з «Райо Вальєкано», а ФІФА, як виняток, дозволила йому перейти в будь-який інший клуб, який грає за системою «весна-осінь».

Відтак, у вересні 2017 року Роман став гравцем «Альбасете», за який продовжує виступати понині. Клуб змагається у Сегунді, - другому за силою іспанському дивізіоні, і бореться за вихід до Прімери. Зозуля є одним з лідерів клубу та улюбленцем вболівальників. На його рахунку – 17 голів, 8 з яких – у нинішньому сезоні.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: