28.01.2021, 15:35

Іспанія допоможе Україні в отриманні вакцини

Педро Санчес висловив готовність відвідати Україну, зазначивши, що його приїзд може стати першим за останні 30 років візитом глави уряду Іспанії в Україну.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою уряду Іспанії Педро Санчесом, у ході якої обговорив питання боротьби з пандемією, отримання вакцини, торгово-економічне співробітництво і запросив його на святкування 30-річчя незалежності України. Про це в четвер, 28 січня, повідомляє Кореспондент із посиланням на пресслужбу глави держави.

"Іспанія є для України одним з основних торговельних партнерів в Європейському Союзі і зберігає позицію найбільшого в Європі імпортера українських зернових. Ми готові й надалі бути надійним стратегічним постачальником зернової продукції в Іспанії", - сказав Зеленський.

Співрозмовники відзначили важливість проведення четвертого засідання українсько-іспанської змішаної міжурядової комісії з економічного та промислового співробітництва в цьому році в Києві.

Домовилися, зокрема, активізувати співпрацю у сферах енергетики, інфраструктури, діджіталізації та кібербезпеки.

Лідери двох країн обговорили боротьбу з коронавірусом і можливості для забезпечення України вакциною, яку ліцензували західні країни.

Відзначається, що глава іспанського уряду підкреслив, що "сприятиме Україні в отриманні вакцини як на рівні двосторонніх відносин, так і на рівні ЄС".

Зеленський подякував за підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності України і, на прохання іспанської сторони, ознайомив із ситуацією на Донбасі та мирними ініціативами України.

Окремо було обговорено стратегічний шлях України в НАТО і глава держав розповів про кроки для досягнення стандартів Альянсу. При цьому Зеленський запевнив, що українська армія сьогодні - одна з найсильніших.

"Наша армія щодня захищає не тільки Україну, а й Європу, відображаючи агресію на сході нашої країни. Ми постійно покращуємо наші стандарти і в майбутньому можемо посилити НАТО", - зазначив глава української держави.

Президент запросив главу уряду Іспанії взяти участь у заходах з нагоди 30 річниці незалежності України. В ОП поінформували, що Санчес висловив готовність відвідати Україну, і підкреслив, що його приїзд може стати першим за останні 30 років візитом прем'єр-міністра Іспанії в Україну.

Напередодні повідомлялося, що в одному з регіонів Іспанії призупинили COVID-вакцинацію через те, що закінчилася вакцина.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: