• Головна
  • Новини
  • Індивідуальні теплові пункти у Львові - встановили аж 2% від запланованого. Де гроші?

22.11.2019, 14:00

Індивідуальні теплові пункти у Львові - встановили аж 2% від запланованого. Де гроші?

Депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук вимагає від «Львівтеплоенерго» і «Залізничтеплоенерго» повного звіту про виробленої і зреалізованої теплової продукції та спожитого газу, електроенергії та води з 15 жовтня до 20 листопада, коли мешканці різних районів масово скаржилися на нестерпну спеку у домівках.

Про це повідомив Інформаційний портал Львівської міської ради.

«Упродовж минулого тижня мешканці Львова з різних районів обурено повідомляли про спеку у квартирах багатоповерхівок із центральним опаленням. Коли на вулиці температура повітря становила +13-15 градусів, у помешканнях  вона піднімалася до +25-27 через справжній «зашквар» у батареях. І от учора на бюджетній комісії вдалося зʼясувати, що надмірна подача тепла у будинки була свідомою. Мовляв, таким чином комунальники хотіли збільшити свою дохідну частину. Тобто, надсилаючи шалені рахунки, латати свої фінансові діри », - заявив Веремчук під час сесії ЛМР 21 листопада.
Він звинуватив комунальні підприємства у спробі перекласти свої проблеми і відповідальність на мешканців.

««Львівтеплоенерго», «Залізничтеплоенерго» заявляють, що містяни можуть регулювати температуру у помешканнях через загальнобудинкові лічильники, але це відверта маніпуляція.  По-перше, по-справжньому контролювати і регулювати температуру у помешканні можуть лише ті львівʼяни, які мають індивідуальне опалення та індивідуальні засоби для обліку спожитого газу. Нагадаю, що кілька років тому місто брало кредит на встановлення індивідуальних теплових пунктів у Львові. На цей час їх встановили аж 2% від запланованого? Де гроші? Чому не використовується позика, яку нам все рівно віддавати», - обурився Веремчук.

Окрім того депутат наголосив, що коли зменшення використання газу є питанням національної безпеки України, допускати витрату ресурсів намарне - злочинна безвідповідальність. А коли при теплій осені, що дозволяє заощаджувати, мешканці міста все рівно отримають захмарні рахунки,  – знущання над львівʼянами.

Нагадаємо, у липні цього року у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради повідомили, що  відповідно до проекту, який реалізовує ЛМКП «Львівтеплоенерго» за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, у Сихівському районі міста заплановано встановити 409 індивідуальних теплових пунктів (ІТП). Цього року мало бути проведено монтаж 165 ІТП.

Як тоді наголосив Олександр Одинець, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, встановлення ІТП в будинках дає можливість мешканцям регулювати температуру подачі теплоносія та економити кошти.

Цього року мав розпочатися монтаж 165 ІТП у Сихівському районі. Це район вул. Хоткевича — вул. Вернадського. Крім житлових будинків, також йшлося прошколи, садочки та інші об’єкти.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» провело тендерні процедури. Було визначено підрядну організацію - AXIS INDUSTRIES (Литва). Відтак, було підписано договір на проектування і монтаж ІТП. Підрядною організацією було виготовлено ПКД та отримано експертні висновки по всіх проектах. Також підрядною організацією на той чса вже здійснено поставку обладнання на встановлення 36 ІТП.

Встановлення ІТП у житлових будинках підтримує ЛМКП «Львівтеплоенерго», оскільки переваги від ІТП отримають як мешканці так і теплопостачальне підприємство — ЛМКП «Львівтеплоенерго» переходить з чотиритрубної на двотрубну систему подачі теплоносія, що дозволить зменшити тепловтрати підприємства.

Нагадаємо, у 2013 році між ЛМКП «Львівтеплоенерго», ЄБРР та Львівською міською радою підписано кредитний договір для реалізації проектів модернізації інфраструктури теплопостачання у м. Львові.

Сума кредиту від ЄБРР — 20,0 млн. євро. Грант Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології у розмірі — 10 млн. євро.

Кредитні та грантові кошти передбачено ЛМКП «Львівтеплоенерго» зокрема для реалізації проекту по встановленню 409 ІТП (грантові кошти).

Терміни виконання робіт з встановлення ІТП:

— 2019 рік — 165 шт.;

— 2020 рік — 244 шт.

Станом на сьогодні на балансі ЛМКП «Львівтеплоенерго» знаходиться 96 ІТП.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: