• Головна
  • Новини
  • Грибовичі цьогоріч зможуть долучитись до Громадського бюджету Львова

22.06.2020, 20:14

Грибовичі цьогоріч зможуть долучитись до Громадського бюджету Львова

Сьогодні відбулось чергове виїзне засідання робочої групи з питань організації взаємодії територіальних громад у межах Львівської агломерації до с. Великі Грибовичі. Так, до зустрічі долучились представники департаменту містобудування та департаменту адміністративних послуг ЛМР, а також управління «Секретаріат ради» і ЛКП «Зелене місто».

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, на зустрічі обговорили облаштування ЦНАПу у Грибовичах, транспортне сполучення зі Львовом та участь громади Грибович у Громадському бюджеті міста, повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

«У селах Грибовицької сільради є близько 2,5 тис зареєстрованих мешканців, а також 5 тис дачників, 40% з яких там проживають. Тому, безсумнівно, бажаним є відкриття ЦНАПу в селі. Всі мешканці Грибович чули і знають, як ж добре і комфортно користуватись адміністративними центрами у Львові. Відомо, що у сільській раді навіть розглядали варіант приміщення, де можна було б облаштувати ЦНАП. Зараз сільська рада будує великий комплекс, що в планах має вмістити народний дім, сільраду, приміщення під гуртки. Там би могли помістити і ЦНАП», — зазначив Любомир Зубач.

Також він додав, що місто зацікавлене у тому, аби діти мешканців сіл отримували якісні освітні послуги за місцем проживання, а відтак посадовець запевнив, що ніхто закривати школи і дитсадок в цих населених пунктах не буде.

До того ж, на зустрічі обговорили можливість участі громади Грибович у Громадському бюджеті Львова.

«Цікавою є участь проекту від сільської громади у Громадському бюджеті Львова. За активної участі грибовичан, цілком реальною є перемога проекту з благоустрою і облаштування стадіону у Грибовичах», — додав Любомир Зубач.

Також на зустрічі обговорили облаштування доріг та запуск великих маршрутних автобусів. Адже, за словами сільського голови Грибович Ігоря Пителя, запуск міського транспорту у села Грибовицької сільради допомогло б зменшити затори на в'їздах у Львів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: