23.06.2021, 09:38

Гострий голод накрив чотири країни світу - ООН

Причинами такого стану справ є локальні конфлікти, зміни клімату, а також економічні процеси.

В Ефіопії, Мадагаскарі, Південному Судані та Ємені настав гострий голод, що свідчить про збільшення масштабів цієї проблеми у світі, йдеться у звіті Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН, опублікованому у вівторок, 22 червня, передає Кореспондент.

Відзначається, що в згаданих країнах голодують 584 тисячі осіб. При цьому ще 41 мільйон жителів планети у 43 державах (порівняно з 27 мільйонами у 2019 році) балансують "на межі голоду".

Як заявили в організації, причинами такого стану справ є локальні конфлікти, зміни клімату, а також такі економічні процеси, як криза, знецінення валюти, різке зростання цін на основні продукти харчування.

Як приклад в ООН згадали Ліван, Нігерію, Судан, Венесуелу і Зімбабве, де інфляція особливо погіршила становище населення.

В організації нагадали, що в поточному році ВПП проводить свою найбільшу операцію підтримки, яка охоплює 139 мільйонів осіб, у зв'язку із чим програма має гостру потребу у фінансуванні.

Раніше в ООН заявили, що кількість тих, хто голодує, у світі досягла п'ятирічного максимуму - в 2020 році близько 133 тисяч осіб у Буркіна-Фасо, Південному Судані та Ємені виявилися в умовах "катастрофічної" відсутності продовольства.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: