21.03.2019, 12:38

Google представляє проект “Автентична Україна”

Google представляє проект “Автентична Україна”, створений на замовлення Міністерства культури України та за підтримки Google Україна. Проект є унікальним віртуальним простором, що містить колекцію автентичних аудіо та візуальних прикладів української автентики.

Однією з цілей проекту "Автентична Україна" є збереження й популяризація культурної та історичної спадщини України. Завдяки сайту “Автентична Україна” будь-який користувач, як у нашій країні, так і за її межами, може відкрити для себе красу та різноманітність культурної спадщини різних регіонів України. Інформує Google.

Платформа “Автентична Україна” складається з 2 частин: “Матеріальна культурна спадщина”, представлена віртуальними турами, та “Нематеріальна культурна спадщина”, що містить 5 розділів:

Розділ “Усні традиції й форми вираження” присвячений колисковим пісням, казкам і легендам, загадкам, колядкам, щедрівкам та багатьом іншим проявам фольклору та мови. Цей розділ охоплює історію виникнення фольклору. Тут можна дізнатися, чому народна творчість вважається "усною", а також ознайомитись з найбільш яскравими прикладами українського народного епосу.

У розділі “Виконавське мистецтво” можна знайти інформацію про українські співи, танці, народну драму та ігри.

Третій розділ присвячений звичаям, обрядам і святкуванням.

У розділі “Знання та практики, що стосуються природи і всесвіту” описуються традиції, звичаї, обряди й практики, які складали господарсько-побутову культуру українського народу та уособлювали знання про навколишній світ.

Розділ “Традиційні ремесла” розповідає про українські ремесла і промисли, зокрема тут мова йде про гончарство, розпис, ткацтво, вишивку, різьблення, лозоплетіння, ковальство, виготовлення іграшок і писанкарство.

На сайті передбачена можливість додавати і розширювати інформаційне наповнення; тут можна знайти авторські тексти-описи, аудіо та відеоматеріали, ілюстрації, 3D-зображення і віртуальні тури. Інформація доступна українською та англійською мовами.

Важливою частиною проекту “Автентична Україна” є освітня складова: у кінці кожного розділу є інтерактивні тести, які можуть бути використані педагогами під час навчального процесу, що робить платформу яскравим і зручним інструментом освітньої діяльності в школах і державних установах.

На сайті “Автентична Україна” можна також ознайомитися з раніше представленими віртуальними турами унікальними дерев'яними церквами Карпатського регіону України зі світової спадщини ЮНЕСКО, оперними театрами України і музеями просто неба.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: