• Головна
  • Новини
  • Головний податківець Тернопільщини знову оскаржує своє звільнення через скандал із хабарем

18.10.2024, 22:03

Головний податківець Тернопільщини знову оскаржує своє звільнення через скандал із хабарем

Михайло Яцина, колишній голова податкової служби Тернопільщини, продовжує боротися за повернення на свою посаду. Його звільнення у січні 2023 року пов'язували з хабарним скандалом за участю його заступника Сергія Бабія. Справа вже пройшла всі судові інстанції, але нещодавно була повернена на новий розгляд у Тернопільський окружний адміністративний суд.

Яцину звільнили відразу після скандалу, у якому його заступника звинуватили в отриманні хабаря у розмірі 5 000 доларів США. Після оскарження рішення у суді, апеляційний суд Львівщини поновив його на посаді та зобов'язав виплатити компенсацію за вимушені прогули. Проте, Державна податкова служба оскаржила це рішення, в результаті чого Верховний суд направив справу на повторний розгляд.

На момент поновлення, Яцина не керував податковою службою, оскільки рішення суду не набрало законної сили через апеляцію. Наразі посаду обіймає виконуючий обов'язки начальника Руслан Цвігун, а компенсації Яцині ще не виплачували.

Ситуація ускладнюється і розслідуванням справи Сергія Бабія, яка також знаходиться на розгляді у суді. Яцина стверджує, що його звільнення не пов'язане з діями Бабія.

Захист Яцини наразі просить провести судово-технічну експертизу щодо давності заяви про звільнення, що може вплинути на подальший хід справи. Адвокат Яцини вважає, що експертиза виявить важливі деталі, які можуть підтвердити правомірність звільнення.

Справу Яцини наразі слухають в Тернопільському окружному адміністративному суді, і остаточне рішення поки що не ухвалене.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: