• Головна
  • Новини
  • Голова УПЦ МП просить Кирила стати новим Медведчуком, а Зеленського - помилувати полонених окупантів

29.07.2019, 14:14

Голова УПЦ МП просить Кирила стати новим Медведчуком, а Зеленського - помилувати полонених окупантів

Українська православна церква Московського патріархату створила "комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених".

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

"28 липня 2019 року, після Божественної літургії з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі та дня пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулось засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (МП), під час якого була створена комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 15 червня 2019 року митрополит Онуфрій звернувся до Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території Російської Федерації. Також Онуфрій направив листа до Президента України Володимира Зеленського з проханням про відновлення процесу обміну полоненими, а також помилування і звільнення полонених, які знаходяться на території України.

Як повідомляє УПЦ МП, до комісії увійшли преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова синодального відділу Української православної церкви з соціально-гуманітарних питань.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: