• Головна
  • Новини
  • “Голос” вимагає від Зеленського повний список нової ЦВК і пропонує свого кандидата

17.09.2019, 12:55

“Голос” вимагає від Зеленського повний список нової ЦВК і пропонує свого кандидата

Партія “Голос” запропонувала Володимиру Зеленському обрати членом ЦВК експерта з виборчого права Андрія Гевка, який під час позачергових парламентських виборів був представником політсили у Центрвиборчкомі з правом дорадчого голосу.

Про це повідомляє пресслужба партії “Голос”.

“З боку партії "Голос" на посаду члена Центральної виборчої комісії запропоновано Андрія Гевка, експерта в питаннях виборчого процесу, який має досвід роботи в партійному будівництві та досвід в сфері державного управління”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у партії уточнюють, що Гевко – один із авторів навчальних матеріалів для членів виборчих комісій в системі онлайн навчання "ВИБОРКОМ", а також один з авторів навчальних матеріалів для працівників органів ведення Державного реєстру виборців (2009 рік), які були створені за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Разом з тим партія "Голос" закликає Президента України оприлюднити кандидатури на посади членів Центральної виборчої комісії, яких запропонували депутатські фракції.

“Минулого тижня ініціатори відставки Центрвиборчкому заявляли про "політичну упередженість" та "недостатню виваженість" ЦВК. Партія "Голос" не погоджується з таким формулюванням і тому голосувала проти відставки комісії. Втім, після рішення парламенту, Центрвиборчком необхідно сформувати знову. Тож закликаємо Президента подати до ВРУ, в строк передбачений законом, перелік кандидатур, який відповідатиме критеріям професіоналізму та неупередженості”, – наголошується в партійній заяві.

При цьому “Голос” наполягає на максимальній прозорості при формуванні персонального складу ЦВК та вимагає завчасного оголошення кандидатів, що дасть можливість провести аналіз їх попередніх дій та заяв.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Постанова набирає чинності з дня її ухвалення.

Відповідно до закону “Про Центральну виборчу комісію” депутатські фракції у Верховній Раді не пізніше наступного дня після дострокового припинення повноважень всього складу комісії подають Президенту пропозиції щодо персонального складу Комісії. На підставі цих пропозицій Президент протягом трьох днів вносить до парламенту подання щодо персонального складу ЦВК.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: