28.05.2019, 15:05

Ганущин віртуозно пролетів над прірвою

Львівська обласна рада упродовж години спершу не прийняла звіт свого голови Олександра Ганущина про роботу обласної ради у 2018 році (рішення про підтримку звіту О.Ганущина набрало 42 голоси – при мінімально необхідних 43), а потім підтримала його рятівними 46 голосами.

Як передає кореспондент WN, відтак голова облради без найменшої паузи оголосив до розгляду наступне питання порядку денного, так і не пояснивши присутнім наслідки їхнього голосування. Цікава деталь: одразу ж до залу повернулися заступники голови ЛОР Андрій Білоус та Володимир Гірняк, як під час розгляду звіту не були присутні у сесійній залі. І решта депутатів зустріли їх хто розчарованими, а хто й підбадьорливими вигуками та гулом.

Адже, за такими результатми О.Ганущин залишається головою Львівської облради, принаймні до наступного звіту.

Недарма вже за кілька хвилин, попросивши слово для репліки, В.Гірняк перепитав О.Ганущина, коли той збирається запропонувати облраді свій наступний звіт, іронічно запевнивши, що таку ініціативу «моя фракція підтримає одностайно».

До слова, серед планів на 2019 рік О.Ганущин назвав потребу прийняти новий перспективний план області, де буде йтися про укрупнення громад, оновити програму енергоощадності.

Під час обговорення депутат від «Свободи» Ольга Шайдуліна наголосила, що за каденції О.Ганущина Львівська облрада перетворилася із відкритого органу у «підкилимний орган фінансових кланів», а сам Ганущин перевищує повноваження, намагаючись впливавати на кадрові призначення у районах. «Дуже часто у вас політична доцільність переважає над інтересами громади», – додала О.Шайдуліна.

А депутат від «Батьківщини» Ярослав Качмарик зауважив, що ніколи раніше питання щодо звіту голови облради не було настільки кулуарним.

Своєю чергою О.Ганущин назвав «голослівними звинуваченнями» заяви окремих депутатів про корупцію та гроші за голосування у сесійній залі.

Але головний сюрприз усім, і насамперед, собі організував таки голова облради. Після того, як найактивніші депутати ЛОР "випустили пару" під час обговорення спірних і неоднозначних питань та задовольнили власні інтереси та інтереси своїх виборців у блоці "хлібних" питань, О.Ганущин запропонував Раді перейти до непринципових питань про нагородження за спрощеною процедурою. Відтак "лузали" питання одне за одним, як і обіцяв голова, "максимум за півгодини" - із традиційними його підказками-"кодами" "прошу підтримувати" для позитивних рішень. Усі поспішали додому, адже попереду - щонайменше тримісячна перерва у сесіях для одних та гаряча пора парламентських виборів - для інших. На цій хвилі відпочинкового ентузіазму навіть В,Гірняк не став заперечувати, коли О.Ганущин раптом виніс рішення про свій звіт на повторне голосування. Був певен: необхідних голосів у голови ЛОР немає...

Аж тут раптом - "сюпрайз": головний "джокер" нинішніх вирішальних голосувань, фракція "Самопомочі", яка спершу "подарувала" О.Ганущину можливість прозвітувати, а потім недодала йому ж 4 голоси у голосуванні за звіт, раптом знову змінила гнів на милість і одностайно проголосувала на підтримку звіту: сумарно несподіваних 46 голосів! Тож якщо до цього моменту обличчя О.Ганущина грало усі темними кольорами веселки - від пурпурово-червоного до темно-синього, перед закриттям сесії він вже сяяв, як нова копійка, а на В.Гірняка було боляче дивитися.  

Нагадаємо, тиждень тому, 21 травня, звіт О.Ганущина навіть не внесли до порядку денного сесії. Тоді «за» це проголосували лише 38. На що голова облради Олександр Ганущин відреагував дуже емоційно: заявив, що його хочуть усунути з посади, аби таким чином забезпечити співпрацю обласної ради із новою «зеленою» владою. Більше того, Ганущин звинуватив у підготовці «змови» свого заступника Володимира Гірняка.

Натомість сам заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк запевнив, що здивований такими заявами і пояснював свою позицію виключно процедурними нюансами.

Відповідно до закону про місцеве самоврядування, голова обласної ради зобов’язаний відзвітувати про роботу. За процедурою, під час обговорення звіту депутати можуть дати йому оцінку «незадовільно» і звільнити з посади. Але для цього необхідно дві третини голосів віж повного складу Ради.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: