• Головна
  • Новини
  • «Гамерицький край»: молода співачка RODZYNKA дала нове життя старовинній лемківській пісні

15.11.2022, 13:09

«Гамерицький край»: молода співачка RODZYNKA дала нове життя старовинній лемківській пісні

Молода співачка RODZYNKA презентує власну версію популярної лемківської пісні «Гамерицький край». Свого часу поняття «Гамерицький край» придумали емігранти, які були змушені покидати рідну землю задля кращого життя за кордоном. 24 лютого цей «термін» отримав трохи інший сенс: мільйони українців відчули на собі, як це – за лічені години зібратись та залишити свій рідний дім.

Для RODZYNKA це пісня є особливою, оскільки співачка має лемківське коріння завдяки одному із своїх прадідів. Тому вона вирішила дати нове, сучасне звучання цій композиції, яка наразі, як ніколи актуальна, проте відтепер не тільки для лемків, а й для усіх українців.

«Прадідусь розповідав мені історію своєї родини, як їм довелось покидати свою рідну землю. Історія, на жаль, повторюється, і не тільки у позитивному ключі. Мільйони українців вимушені залишатись на чужині. І вони сумують за рідним домом, проте знають, що обов’язково повернуться до вільної та єдиної України», - зазначила RODZYNKA.

Зйомки кліпу відбулись у колоритних Карпатах, тим самим підкресливши знаковість та важливість цієї пісні.

«Гамерицький край» - друга композиція молодої співачки RODZYNKA. Її дебютом стала пісня «Красива», за основу якої ліг легендарний вірш «Коли буду я навіть сивою…» української поетеси та авторки Ліни Костенко. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, молода виконавиця зізнається, що спів став для неї певною формою медитації, який дозволяв залишатись в тонусі. Окрім того, вона вирішила не відкладати велику мрію у дальній ящик, а почати роботу на музичному фронті, створюючи власні пісні.

Відео: https://youtu.be/t4tcXBAwOdE

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: