• Головна
  • Новини
  • "Галичина повинна стати окремою незалежною державою" - опитування у Львові  

24.04.2019, 10:06

"Галичина повинна стати окремою незалежною державою" - опитування у Львові  

У Львові від імені Київського міжнародного інституту соціології проводять соціологічне дослідження, яке містить «сепаратистські» запитання, спровоковані результатами виборів президента України.

Як відомо, у другому турі чинний Президент Петро Порошенко (24%) зазнав нищівної поразки від актора Володимира Зеленського (73%) .

При цьому Львівська область виявилась єдиною на всю Україну, де Петро Порошенко здобув більше голосів, ніж Зеленський. І хоча в інших областях Галичини – Івано-Франківській та Тернопільський – першим фінішував Володимир Зеленський, однак одразу по виборах у публічному просторі «оживили» небезпечну ідею про якусь квазідержавну окремішність Галичини.

І це робиться тоді, коли виборці Львівщини поголовно розчаровані і деморалізовані, бо  масово підтримали невдаху Петра Порошенка, що зіграв на їхніх традиційно сильних патріотичних почуттях.

Вочевидь, такий стан емоційного пригнічення є тим сприятливим грунтом, на якому облудливі та провокативні гасла про якусь галицьку автономію чи федеративність можуть мати хоча й мізерну, але підтримку.                 

Так от, провокативний сценарій, коли Галичину хочуть виставити ініціатором федеративного розколу України, хтось намагається вчергове запустити, скориставшись розбратом, що панує в Україні по президентських виборах. Про таке небезпеку пише політолог Андрій Вихопень у своїй сторінці у ФБ. Зокрема, він повідомив, що у Львові від імені Київського міжнародного інституту соціології проводять соціологічне дослідження, яке містить «сепаратистські» запитання.

Одне із запитань в анкеті звучить так: «В Україні завершились президентські вибори. Якою Ви бачити долю Галичини?». Серед варіантів відповідей: «Галичина повинна стати суб’єктом федерації у складі федеративної України», а також - «Галичина повинна стати окремою незалежною державою, що включає в себе Львівську, Івано-Франківську і Тернопільську області".

Андрій Вихопень: «…вчора ( 23 квітня) ввечері мені зателефонувала знайома, яка волонтерить в соціології і зачитала питання, що наведені нижче на фото.

Спочатку і не повірив своїм вухам, коли почув, те що почув, але вона пояснила мені, що це замовлення КМІСу .

Мене б це не дуже збентежило, якби це був якийсь студентський проект чи соціальний експеримент, тоді б це можна було вирішити чисто моральним повчальним хуком.

Але ж  у цьому випадку йдеться про КМІС, а це професійна соціологічна група, яка проводить анкетування лише за грубі гроші.

Відповідно, хтось ці гроші КМІСу заплатив.

Питання, ХТО!!! І це питання до СБУ.

PS. Тепер Ви розумієте, що футболки та аватарки з 25% чистої води – це зародки сепаратизму, який кимось спровокований.

Нагадаю про ще один історичний факт з 2014 року. А саме про те, що саме у Львові почали горіти державні установи у лютому і чудово відомо, ким це було інспіровано.

Згодом Управління Служби безпеки України у Львівській області повідомило, що проводиться перевірка за фактом поширення в мережі Інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави»: "Відповідно до попередніх експертних висновків, вказане «опитування» містить окремі ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України. Зокрема, публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Наразі #СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

З урахуванням набутого спецслужбою досвіду виявлення і блокування фактів діяльності російських спецслужб проти України, у т.ч. спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, закликаємо мешканців регіону не піддаватись на провокації та не сприяти публічному поширенню вказаного «опитування», який є очевидним елементом ворожої пропаганди".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: