• Головна
  • Новини
  • ГПУ переглядає провадження щодо Burisma, де згадувався син Байдена

04.10.2019, 12:33

ГПУ переглядає провадження щодо Burisma, де згадувався син Байдена

Генпрокуратура проводить аудит старих проваджень і перегляне кримінальні провадження, які стосувалися компанії Burisma, де фігурував син экс-вице-президента США Джо Байдена Хантер.

Про це генеральний прокурор Руслан Рябошапка на прес-конференції 4 жовтня.

"Зараз ми проводимо аудит тих проваджень, які здійснювалися раніше органами прокуратури і  Генеральною прокуратурою в  тому числі. У тій сфері, про яку ви говорите, де можуть бути причетними і можуть бути фігурантами Злочевський (екс-міністр екології Микола Злочевський – ред.), Курченко (бізнесмен Сергій Курченко – ред.) і інші люди чи компанії. Таких проваджень у десь біля півтора десятка".

"Але ми зараз переглядаємо всі провадження, які були закриті або роздроблені, чи розслідувалися раніше, з тим, щоб прийняти рішення в тих випадках, де рішення були прийняті незаконні процесуальні, щоб ми їх переглянули".

"Ніхто із закордонних, із вітчизняних політиків, чиновників і не чиновників не дзвонив мені і не намагався вплинути мої рішення щодо конкретних кримінальних проваджень".  

"Ми тільки нещодавно почали працювати і тільки нещодавно почався аудит проваджень. Але тих, де можуть бути причетні не Burisma там чи Байден, а Злочевський чи Курченко, десь біля 15. Але я не можу сказати, що це всі провадження, бо робота з ревізії проваджень продовжується".

На прохання прокоментувати переписку адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером, де останній підтвердив, що він допомагав організовувати зустрічі Джуліані з помічником президента Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком, Рябошапка сказав, що з цим питанням варто звертатися до авторів цієї переписки.  

Він запевняє, що "ГПУ є незалежною від Офісу президента і від політичного впливу з боку Офісу". 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: